Een faunatunnel is een van de vele manieren die gebruikt wordt voor een faunavoorziening. Een faunapassage zorgt ervoor dat het wild veilig en ongedwongen de weg kan oversteken, waarbij het verkeer er geen hinder of last van ondervindt. Het meest bekende voorbeeld is wel de ecoduct, die je vaak over wegen geplaatst ziet worden.

 

Faunatunnel voor klein en middelgroot wild
Iets minder bekend is wellicht de faunatunnel, doordat deze wat minder groot en opvallend is dan een ecoduct. De faunavoorzieningen worden veelal gebruikt voor klein tot middelgroot wild en worden vaak onder de weg of het spoor gelegd. Hierbij is zowel sprake van een droge als natte faunatunnel. Een ronde faunabuis onder de weg door is de droge variant terwijl een natte amfibietunnel veelal door het water loopt. Zo kunnen de amfibieën en reptielen veilig onder de weg of spoor door, waarbij gebruik wordt gemaakt van een amfibie geleidewand.

 

Schakel HBA Totaal in voor het aanleggen van een faunatunnel
HBA Totaal is dan ook een specialist op het gebied van aanleggen van faunatunnels. Wanneer u een knelpunt heeft, waarbij de aanleg van een faunatunnel gewenst is dan kunt u hiervoor HBA Totaal inschakelen. HBA Totaal heeft hiervoor de kennis en expertise voor in huis om tot een geschikt eindresultaat te komen. Met de aanleg van een faunatunnel door HBA Totaal zorgt u ervoor dat de veiligheid van zowel de mens als het dier wordt vergroot.

 

Ecoducthogekempen