Het Franse merk Le Creuset staat bekend om het ontwerpen en produceren van allerlei soorten kookgerei. Hierbij kun je onder andere denken aan braadpannen, koekenpannen, ovenschalen en hapjespannen. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een traditionele fluitketel ben je bij dit merk aan het juiste adres.

Dit Franse merk is ontstaan in 1925 nadat de directeuren van twee verschillende bedrijven besloten om samen om een product op de markt te brengen. Dit eerste product was een gietijzeren pan. Het produceren van zo’n gietijzeren pan bleek een gat in de markt te staan. Nog steeds kun je tot op de dag van vandaag gietijzeren pannen van dit merk kopen.

 

Gietijzeren pannen

De gietijzeren pannen van het merk Le Creuset gaan een leven lang mee. Daarnaast hebben deze pannen geen onderhoud nodig. Op het moment dat je een gietijzeren pan van je oma krijgt omdat deze voor haar overbodig is geworden, kun je deze dus nog steeds probleemloos gebruiken.

Toch kan het zijn dat de anti- aanbaklaag van een oude gietijzeren pan niet al te best meer is. Dit kun je eenvoudig oplossen door olie op een hoge temperatuur te laten hechten aan het gietijzer. Nadat je dit hebt gedaan kun je zo’n pan weer perfect gebruiken. Wel is het belangrijk om te weten dat je een gietijzeren pan beter niet lang droog kunt neerzetten. Wanneer je dit namelijk wel doet kan de pan gaan roesten.

 

Pannen van het merk Le Creuset kopen

Op het moment dat je pannen van het merk Le Creuset koopt, is de prijs die je hiervoor betaald vaak wel aardig hoog. Echter weegt deze prijs niet op tegen de kwaliteit die je van deze pannen mag verwachten. Je zal zelf ervaren dat het investeren in pannen van dit merk de investering meer dan waard is. Goedkoop is namelijk duur koop dus waarom zou je het niet meteen goed doen?