Voor sommige mensen is kleding een manier om zichzelf te uiten. Maar kleding is ook iets waar vaak veel dingen aan gebonden zitten. Zo zijn er altijd bepaalde kledingstukken te vinden waar toch wat gemixte meningen over zijn en ook zijn die meningen er over bepaalde combinaties van kledingstukken, etc. Laat hier nou ook net wat tussen zitten waar die commotie eigenlijk nergens voor nodig is.

 

Kledingmaat

Het is altijd weer een gezoek naar wat nou de juiste kledingmaat is die het beste bij jou past. Maar hey, heb je er ooit over nagedacht dat deze maat eigenlijk helemaal niet zoveel zegt? Bij iedere winkel kan het al voorkomen dat deze maat verschillend is, laat staan dat dit ook per kledingstuk dus een verschil kan geven. Het is daarom beter om naar de pasvorm van een kledingstuk te kijken dan naar de daadwerkelijke maat. Dit kan soms ook voorkomen dat je er minder goed bij voelt wanneer je denkt dat je qua maat ineens omhoog om omlaag bent gegaan. Ieder kledingstuk is anders gemaakt, dus zal dit ook per pasvorm verschillen.

 

Mixmatch

Er zijn veel patronen of stoffen die je het liefst niet samen combineert of waarover je hoort dat het totaal een ‘no go’ is om die items met elkaar te combineren. Maar wie heeft dit ooit gezegd? Is het puur omdat iemand dit niet mooi vind, wat hartstikke goed kan, of is het daadwerkelijk een mismatch? Neem als voorbeeld twee denim items. Wanneer dit dezelfde soort denim is, dan kan dit toch prima? Het is begrijpelijk dat wanneer het twee hele verschillende soorten denim artikelen zijn met een totaal andere denim kleur, dat het dan een beetje een vreemde uitstraling heeft, maar verder moet het toch prima kunnen? Ben je toch gek op denim? Dan kun je het denim look a like pak van numph eens checken!

 

Ben zuinig op wat je hebt

Of een kledingstuk nou aan de wat duurdere kant was of niet, het is toch hartstikke zonde om met welk kledingstuk dan ook niet zuinig om te gaan? Tuurlijk komt het wel eens voor dat je voor een bepaalde activiteit beter wat oudere kleding aan kunt trekken dan je nieuwste items van bijvoorbeeld soaked in luxury. Ieder kledingstuk wat je in je kast hebt hangen heeft het recht om met liefde gedragen te worden en om zo lang mogelijk mee te gaan. Wees daarom op alles wat je hebt zo zuinig mogelijk. Op die manier voorkom je ook weer dat je telkens maar weer op zoek moet naar nieuwe items. Wat ook helpt? Bepaalde kledingstukken zijn niet gemaakt om keer op keer maar gewassen te worden. Hoe gek het ook klinkt, maar neem een voorbeeld aan jeans. Gooi je broek niet na een keer dragen in de was, behalve wanneer deze vies is natuurlijk. De stof blijft er niet langer goed op als jij het kledingstuk keer op keer maar weer in de was gooit. Hier kun je dus ook rekening mee houden, dan komt het vanzelf goed.