Bijna iedereen heeft kussens op de bank, en welke kleur deze hebben ligt vooral aan jouw interieur. Maar blauwe sierkussens passen wel in bijna elk interieur. Dit komt dan ook doordat er enorm veel verschillende tinten blauw zijn waarin je jouw kussens kunt kopen. Nu zijn er met blauwe kussens ook een hoop verschillende keuzes die gemaakt moeten worden. Hoe je deze het beste maakt zullen we nu bespreken

 

blauwe kussens

 

Het interieur van jouw woonkamer

Jouw blauwe sierkussens moeten natuurlijk wel bij de rest van de kamer passen. Zo neem je bij een chic interieur sneller een simpel kussen van een luxemateriaal terwijl in een bohemien interieur een kussen met een drukpatroon weer beter past. Bepaal ook of de kussens een grote rol mogen spelen in de kamer en dus wat opvallender mogen zijn, of dat ze wat simpeler mogen zijn.

 

Het kiezen van een tint blauw

Blauw heb je natuurlijk in verschillende tinten: lichtblauw, donkerblauw, turquoise, mint, indigo en nog veel meer. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk wat de andere kleuren van de woonkamer zijn en die van je bank. Indigo kussens op een gele bank kun je misschien beter laten, maar turquoise kussens kunnen er wel heel mooi bij staan. Of je kunt jouw kussens laten matchen met bijvoorbeeld je gordijnen of zoiets dergelijks.

 

Het formaat van jouw blauwe kussens

Bij het kiezen van de grootte van jouw kussens is het eigenlijk best simpel, bij een grotere bank horen grotere kussens. Maar het kan ook leuk zijn om te experimenteren met verschillende formaten kussens op een bank. Wat wel belangrijk is om aan te denken is dat er nog genoeg ruimte op de bank moet overblijven om te kunnen zitten

 

De vulling van jouw blauwe sierkussens

Wanneer je keuzes puur voor de sier zijn dan is schuim vaak een goede optie, dit materiaal behoud namelijk goed zijn vorm maar ligt niet denderend zacht. Veren zijn hiervan het tegenovergestelde en kussens met veren passen dan ook perfect op een loungebank waar je lekker op wilt kunnen liggen. Wanneer je beide wilt dan is polyester een goed materiaal, want dit zit tussen veren en schuim in.
Na het lezen hiervan ben jij een expert op het gebied van blauwe kussens! Maar even serieus weet je er toch genoeg vanaf om je eigen blauwe kussens in huis te halen en hierbij de goede keuzes te maken.