Hoe moet je een stoffen bankstel schoonmaken?

Wanneer je een bankstel gaat uitkiezen dan zal men je er ook wel op wijzen dat een stof bij gebruik vuil kan worden. Een goede firma zoals Woonwinkel Overijssel en meubelen Vriezenveen zullen je adviseren. De ene stof zal eerder vuil worden dan de ander. Dat zal Woonwinkel Overijssel en meubelen Vriezenveen je zeker kenbaar maken. Een bankstel zal ook bij normaal gebruik vuil worden. Vaak echter zal een stoffen bank vuil worden doordat er een vloeistof op wordt gemorst. Dan moet je niet wachten totdat het is opgedroogd maar moet je de vlek met het juiste product snel verwijderen.

 

Omdat een bankstel uit meerdere stoffen kan worden gemaakt zal je ook verschillende stoffen moeten gebruiken om de vlekken te kunnen verwijderen. Voor een bankstel kunnen we de stoffen globaal indelen in synthetische- en natuurlijke materialen. De synthetische zijn bijvoorbeeld polyester, acryl en polyamide. Naast deze stoffen heb je ook de natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld wol, linnen en katoen.

 

Het is dus belangrijk dat je weet van welk materiaal je bank is gemaakt. Wanneer je een bankstel al langer gebruikt hebt zal het door het gebruik vuil worden. Dan zou je zelf aan de slag kunnen gaan om het schoon te maken maar je kan het ook uitbesteden aan een specialist. Hij weet precies welk materiaal er gebruikt moet worden om het schoon te kunnen maken.

 

Wanneer je dat zelf wilt doen dan zal je, als je een houten vloer hebt, deze goed moeten afschermen. Indien je een vloeistof gebruikt om het bankstel schoon te maken mag je daarvan niets op de vloer morsen. Dat zou vlekken kunnen veroorzaken en dan ben je nog verder van huis.

 

Voor het verwijderen van een vlek die door een vloeistof is ontstaan zal je het juiste verwijderingsproduct moeten gebruiken. Haal dat bij een specialist die je ook de nodige adviezen kan geven.

 

otje