Elke keer wanneer iemand voor zijn Porsche onderhoud bij Procar langskomt, volgen er interessante gesprekken tussen klanten en onze onderhoudsspecialisten. Het kan over van alles en nog wat gaan, maar vaak gaat het over Porsche zelf. Zo vragen mensen zich geregeld af hoe Porsche nou eigenlijk is ontstaan. Ben jij ook benieuwd naar het verhaal hierachter? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres beland. We vertellen je namelijk graag over de origine van Porsche.

 

Een bescheiden begin

Porsche had een veel bescheidener begin dan je misschien wel denkt. Het bedrijf werd al in 1931 opgericht, vele jaren voordat hun eerste bolide op de markt kwam. Aan het begin specialiseerde Porsche zich alleen in de ontwikkeling en consultatie van motorische voertuigen. Op een gegeven moment kreeg Porsche echter van de Duitse overheid de opdracht om een voertuig te ontwikkelen. Dit zou de eerste Volkswagen worden, namelijk de Volkswagen Kever. Tijdens De Tweede Wereldoorlog ontwierp Porsche ook designs voor militaire voertuigen als tanks.

 

Na de bevrijding

Nadat De Tweede Oorlog voorbij was werd de eigenaar van Porsche, Ferdinand Porsche gearresteerd. Tevens verloor hij zijn functie als voorzitter van Volkswagen. In plaats daarvan kwam een Engelse majoor genaamd Ivan Hirst aan de macht. De geallieerden wilden namelijk volledige controle op de Duitse industrie, waaronder auto’s.

 

Zo vader, zo zoon

Terwijl Ferdinand Porsche zijn tijd in de gevangenis doorbracht, was zijn zoon echter wel een vrij man. Ferry Porsche deelde de passie van zijn vader voor auto’s. Echter kon hij geen auto vinden waar hij echt enthousiast over werd. Daardoor besloot hij om zijn eigen auto te ontwikkelen. Tijdens een periode dat drie jaar duurde ontwierp hij de Porsche 356, de eerste Porsche die ooit werd gemaakt. Hoewel het design al klaar was, moest er echter wel genoeg animo zijn om met de productie hiervan te beginnen. Op een gegeven moment was er uiteindelijk genoeg animo om te beginnen met de productie van de Porsche 356. Deze auto werd meteen een succes, waardoor Porsche begon met de stap maken naar een professioneel autobedrijf.