Je hebt de keuze gemaakt: je wilt je huis verkopen. De eerstvolgende stap is het kiezen van een goede verkoopmakelaar. Je wilt natuurlijk het liefste een specialist die jou ontzorgt en de kans vergroot op een winstgevende en snelle verkoop van jouw huis. Maar hoe weet je nu of je voor de juiste makelaar kiest? Wij geven je wat punten waar je op kan letten wanneer je opzoek gaat naar een verkoopmakelaar.

 

Ervaring

Ervaring is iets wat niet altijd voor zekerheid zorgt, maar je wilt natuurlijk wel graag een makelaar die eerder succesvol vergelijkbare woningen heeft verkocht en dan het liefst ook nog in de buurt waar jij ook woont. Je weet dan zeker dat de verkoopmakelaar de buurt goed kent en de potentiële kopers goed uit kan leggen waarom dit huis en deze buurt zo leuk zijn. Van der Eijken makelaardij: Uw makelaar in Roosendaal en omstreken heeft al meer dan 35 jaar ervaring en is altijd uitstekend op de hoogte van het aanbod, de marktsituatie en de ontwikkelingen in de regio. Met deze ervaring weten zij precies waar ze het over hebben wanneer ze uw huis zouden gaan verkopen.

 

Courtage en opstartkosten

Laten we eerlijk zijn; veel mensen kijken vooral naar de kosten die een makelaar vraagt en gaan dan voor de voordeligste optie. De tarieven van verschillende makelaars liggen soms ver uit elkaar en je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Schroom daarom niet om een makelaar van tevoren te vragen naar zijn kosten. Door meteen in het begin om duidelijkheid over de kosten te vragen, voorkom je dat je later voor onverwachte verassingen en kosten komt te staan.

 

Full-service of internetmakelaar

Bij het kiezen van een verkoopmakelaar heb je ook de keuze uit een full-service makelaar of een internetmakelaar. De full-service makelaar werkt vaak lokaal en neemt alle zorgen voor jou uit handen. Een internetmakelaar neemt eigenlijk alleen de onderhandelingen uit handen. Vaak is een full-service makelaar ook beter in het onderhandelen, het advies is dus om hiervoor te gaan

 

De communicatie en de klik

Nog een voordeel van een full-service verkoopmakelaar ten opzichte van een internetmakelaar is dat ze beter zijn in de communicatie richting jou. Een lokale makelaar gaat vaak naar de mensen toe om daar thuis een waardebepaling van het huis te doen en houdt je vaak op de hoogte van het verkoopproces. Je weet natuurlijk nooit zeker of en makelaar fijn communiceert. Het is daarom belangrijk om voor een makelaar te kiezen waar jij een goede klik mee voelt. De verkoop van je huis is een grote financiële mijlpaal in je leven en daarom kies je niet zomaar voor de eerste de beste verkoopmakelaar.