Het selecteren van de juiste koeriersdienst voor je bedrijf is cruciaal voor een veilige en degelijke bezorging van een pakket. Met alle beschikbare koeriersdiensten op de markt, lijkt het soms een moeilijke taak om te beslissen welke de beste optie is voor jouw behoeften. 

 

Eén van de handigste manieren om dit probleem aan te pakken, is door hun online beoordelingen, aanbevelingen, recensies, enzovoort te bekijken. Daarnaast spelen je eigen eisen en behoeften ook een cruciale rol bij het kiezen van de juiste service. Wij geven jou hieronder enkele simpele tips om de beste koeriersdienst te selecteren. 

De ervaring 

 

De enorme ervaring van een koeriersdienst zal zeker extra pluspunten opleveren ten opzichte van degenen die net met deze activiteit zijn begonnen. Denk daarbij aan het aantal jaren dat de koeriersdienst al actief is en zaken doet. Een gevestigd bedrijf heeft in de meeste gevallen een beter netwerk, bereik en mogelijkheden om jou te helpen in geval van een spoedbezorging. Dankzij deze betrouwbaarheid, allround service en professionaliteit zijn deze gevestigde koeriersbedrijven altijd een veilige keuze. 

De plaats 

 

Niet alle koeriersbedrijven zijn in bepaalde landen en regio’s actief en besteden de bezorging vervolgens uit aan een ander bedrijf. Dit kan een vertraging in de levering of zelfs het verlies van een pakket veroorzaken. Het is onnodig om te melden dat dit jouw bedrijf een groot probleem zal opleveren. 

 

Daarom is het belangrijk dat je een koeriersdienst kiest die een kantoor in de buurt heeft waar je het pakket naartoe wilt sturen. Om dezelfde reden is het raadzaam om een binnenlandse dienst te kiezen voor lokale pakketten en een internationale koeriersdienst voor zendingen die je naar het buitenland moet versturen. 

De klantenservice en ondersteuning 

 

Niemand houdt ervan om met onbeschofte mensen om te gaan, vooral als je bijna dagelijks met ze omgaat. Je moet er daarom voor zorgen dat de koeriersdienst die je verkiest bekwame en behulpzame mensen in dienst heeft. Dit geldt zowel voor de bezorgers als de klantenservice medewerkers achter de schermen. 

De voorzieningen 

 

Je moet er niet alleen voor zorgen dat de service van de koeriersdienst goed is, maar je moet ook zeker naar de faciliteiten kijken die het bedrijf biedt. Ze moeten een online chatservice en een gratis nummer aanbieden voor het geval je, op welk moment dan ook, contact met hen wilt opnemen. 

Ze moeten daarnaast over een gebruiksvriendelijke website beschikken die alle details toont over de aangeboden diensten en een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. De website moet ook een tracking functie bieden om zo de status van jouw zending te zien. 

 

Sommige koeriersdiensten bieden ook een volumetrische gewichtscalculator en een schatting calculator op hun websites om het exacte te betalen bedrag te berekenen. Als een koeriersbedrijf al deze voorzieningen biedt, dan is dit zonder twijfel een goede keuze voor jouw bedrijf. 

De kostenoverweging 

 

Probeer altijd een kosten-batenanalyse uit te voeren als het gaat om het inhuren van de beste koeriersdienst. Maak een lijst van alle koeriersdiensten op je shortlist en de diensten die ze aanbieden. Vergelijk vervolgens de details om hier de beste uit te kiezen. Het is daarbij raadzaam om geen concessies te doen als het om de kwaliteit van de service gaat. 

 

De meeste koerierskosten zijn gebaseerd op het gewicht, de grootte, de verzekeringsdekking, de ophaal- & afleverlocatie en het type levering. Het hangt veelal af van de urgentie om het pakket te laten bezorgen. Houd al deze punten in gedachten en probeer vervolgens te bepalen welke koeriersdienst jouw bedrijf de maximale voordelen biedt tegen een redelijke prijs. 

Uittesten van koeriersdiensten 

 

Probeer in eerste instantie kleinere pakketten te verzenden om te begrijpen hoe het met de service gesteld is voordat je een koeriersdienst iets belangrijks of grote partij verzendingen toevertrouwt. Als je regelmatig van internationale koeriers gebruik maakt, dan is het raadzaam om een grote speler op de markt in te schakelen die een wereldwijd bereik en doorgewinterde ervaring heeft. 

 

 

Probeer in alle gevallen een koeriersdienst in te huren die topklasse werkprocessen toepast, zodat jouw goederen altijd veilig hun bestemming bereiken. Teken bovendien zeker geen contract met een bedrijf, tenzij jij volledig tevreden bent met hun algemene voorwaarden.