Ben je de trotse bezitter van een huis met garage? Dan mag je in je handjes wrijven. Dankzij de garage geniet je van extra ruimte, van het nodige gemak én van veel mogelijkheden. Je kunt een garage immers voor allerlei doeleinden gebruiken.

 

Daarbij is het wel zaak dat je de garage volledig naar wens in gaat richten. Dit geldt niet alleen voor de aankleding van de garage, maar ook voor de vloer. De vloer van de garage moet naar wens zijn, moet robuust zijn en moet aansluiten op het gewenste doel van de garage. Om de juiste vloer in je garage uit te kunnen kiezen, zou je een antwoord moeten vinden op onderstaande vragen.

 

Waar wil je de garage voor gebruiken?

Ben je van plan om je auto in de garage neer te zetten? Dan moet de vloer bestand zijn tegen vocht en tegen eventuele vloeistoffen. Het is immers goed mogelijk dat er vloeistof vanuit je auto op de vloer drupt.

 

Ben je van plan om allerlei spullen in je garage te bewaren? Dan is het vooral zaak dat de vloer robuust is. Bepaal al met al goed wáár je de garage precies voor wilt gebruiken.

 

Hoe moet de garage er uit komen te zien?

Wil je het liefste een moderne uitstraling creëren? Of gaat je voorkeur uit naar een industriële stijl? Als je voorkeur naar de industriële stijl gaat, kan je het beste kiezen voor een gietvloer garage. Zo’n gietvloer staat prachtig, brengt een industriële uitstraling met zich mee en is uniek te noemen. Dit geldt echter ook voor andere soorten garagevloeren. Zet daarom je wensen met betrekking tot de uitstraling goed op een rijtje.

 

Hoeveel geld wil je uitgeven?
Uiteraard moet je ook rekening houden met het kostenplaatje. Een gietvloer van bijvoorbeeld B-art heeft een ander prijskaartje dan een rubberen vloer van een andere aanbieder. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je idealiter uit wilt geven aan de garagevloer.