Wanneer je deze zomer van plan bent om bij huis te gaan klussen dan is het verstandig om alvast te beginnen met het inkopen van de bouwmaterialen. Ook is het slim om dit op een zo goed mogelijke manier te doen, zodat je zeker weet wat je niet teveel voor de materialen betaalt. Wij hebben daarvoor verschillende manieren op een rij gezet om ervoor te zorgen!

 

Vergelijk diverse bouwmarkten en kijk naar staffelkortingen

Is het sowieso niet een gezellig dagje uit om met je partner of samen met een vriend naar een bouwmarkt te gaan? Ga dan ook naar verschillende bouwmarkten bij jou in de omgeving en maak ook gebruik van het internet. Op die manier kan je handig veel verschillende bouwmaterialen met de prijzen daarvan vergelijken.

 

Bovendien is het slim om te kijken naar staffelkortingen. Wanneer jij bijvoorbeeld weet hoeveel metselstenen je ongeveer nodig zult hebben voor jouw klus dan kun je kijken welke partij dat het voordeligste aan kan bieden per metselsteen als je gebruik maakt van staffelkorting door een grotere bestelling te kopen. Hier vind je bijvoorbeeld een overzicht van verschillende soorten metselstenen. Voor deze waalformaat vormbak Akron metselsteen betaal je vervolgens 0,32 cent per stuk bij een bestelling van in totaal 396 stuks.

 

Zoek naar b-keus materialen

Een andere manier om de bouwmaterialen zo goedkoop mogelijk in te kopen kan door te zoeken naar b-keus materialen. Deze kunnen kleine fabrieksfoutjes bevatten, zoals kleine krasjes of kleurverschillen, maar over het algemeen is dit vaak het geval bij slechts een heel klein deel van de bestelling. Een goed oplossing is dan om gewoon een iets grotere bestelling te plaatsen dan wat je nodig hebt en mochten er materialen tussen zitten waarvan je denkt dat je ze niet kan gebruiken, dan kunnen die namelijk altijd nog worden vervangen. Maar in zijn geheel ben je bijna altijd goedkoper uit bij b-keus bouwmaterialen.

 

Maak een goed budget

Een andere manier om alles zo goedkoop mogelijk in te kopen is door een budget te maken. Met een budget kun je zelf namelijk veel gerichter zoeken. Dat ten opzichte van wanneer je gewoon simpelweg gaat zoeken naar bouwmaterialen en probeert te goedkoopste te vinden. In dat geval koop je ook ergens sneller iets van wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, koop je te veel of juist te weinig.