Er zijn 4 methoden om te overwegen bij het kiezen van speelgoed als cadeau voor kinderen. Het lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het is belangrijk om na te denken over duurzaamheid, prijs, veiligheid, educatieve waarde en natuurlijk plezier!

 

Kies knuffels en rammelaars voor baby’s en muziekinstrumenten, stapel speelgoed en buitenplezier voor peuters. Kies voor kleuters in de leeftijd verkleedkleren, blokken, krijtjes en boeken. Oudere kinderen zullen genieten van vliegers, fietsen, puzzels en bordspellen. Er zijn 4 methoden om te komen tot het bestellen van het perfecte speelgoed en die wil ik hier met je delen.

 

cadeau voor kinderen

 

Methode 1

 

Speelgoed uitkiezen voor baby’s en peuters.

 

1) Kies stimulerende objecten voor baby’s tot 1 jaar oud. Zoek naar speelgoed dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van zintuigen, zoals speelgoed met felle kleuren, eenvoudige patronen, verschillende texturen en piepende of ratelende geluiden. Knuffels met geborduurde ogen, grote stapelringen, rammelaars en speelgoed waarmee baby’s op knoppen kunnen drukken of vormen kunnen sorteren, zijn allemaal populaire opties.

2) Selecteer tastbaar speelgoed voor kinderen tussen 1 en 2 jaar oud. Op deze leeftijd leren kinderen hun wereld te verkennen. Kies fel geïllustreerde boeken gemaakt van dik karton of doek, badspeelgoed, onbreekbare spiegels of iets dat lawaai maakt.

3) Kies speelgoed waarmee baby’s de activiteiten die ze om zich heen zien kunnen nabootsen. Poppen, doe-het-zelf-keukens, werkbanken en speelgoedtelefoons en -tablets zijn altijd een hit!

4) Zoek naar muziekinstrumenten. Baby’s houden ervan om lawaai te maken, en het bespelen van instrumenten helpt kinderen oorzaak en gevolg te leren en ontwikkelt hun liefde voor muziek. Je kunt eenvoudige muziekinstrumenten zoals drums, kazoos, xylofoons en keyboards vinden in elke speelgoedwinkel. Ga op de vloer liggen en laat ze zien hoe het werkt, en ze maken voordat je het weet al prachtige muziek

5) Probeer interactief binnenspeelgoed voor kinderen van 2 tot 3 jaar oud. Sta kinderen toe om hands-on te worden en hun verbeeldingskracht te stimuleren met speelgoed zoals deeg, grote krijtjes, een puzzel met grote stukken, felgekleurde boeken met muziek, of een poppenhuis. Dit zijn vooral geweldige opties voor een regenachtige dag binnen

6) Koop verkleedkleren. Peuters spelen graag. Zoek naar kleding waarmee ze zich kunnen verkleden als hun favoriete superheld, prinses of tv-personage. Je kunt ook verschillende beroepen bedenken om je te helpen leuke outfits te vinden, inclusief politieagenten, astronauten, chefs of verpleegsters.

7) Zoek buitenspeelgoed voor kinderen van 2-3. Het is nooit te vroeg om een ​​actieve levensstijl aan te moedigen. Zandbak-speelgoed, trottoirkrijt, stevige auto’s en wagens, ballen, bubbels en sproeierspeelgoed zijn allemaal leuke opties.

 

Methode 2

 

Speelgoed selecteren voor kinderen van voorschools leeftijd.

 

1) Kies speelgoed dat artistieke expressie stimuleert. Laat kinderen creatief zijn met bouwstenen en in elkaar grijpende plastic blokken, play-dough, stompe schaar, grote niet-giftige stiften en krijtjes, vingerverven en naaikaarten.

2) Kies speelgoed dat kinderen verbindt met de wereld om hen heen. Zoek naar speelgoed dat het karakter vertegenwoordigt waar uw kinderen bekend mee zijn, zoals een actiefiguur met hun favoriete superheld of een knuffel van hun favoriete cartoon.

3) Zoek naar speelgoed voor het bouwen van vaardigheden voor kinderen van 4 tot 5 jaar oud. Kinderen van deze leeftijd spelen graag met boetseerklei, speelgoed met batterijen, stencils, eenvoudige muziekinstrumenten voor kinderen, boeken en legpuzzels van 9 tot 24 stuks.

4) Kies speelgoed dat met vrienden kan worden gedeeld. Sociale ontwikkeling is erg belangrijk tussen de leeftijd van 3 en 5, dus zoek naar kaart- en bordspellen, poppen, constructiespeelgoed en ander speelgoed waarmee kinderen samen kunnen spelen. Moedig kinderen aan om speeltafels te hebben en hun speelgoed te delen.

 

Methode 3

 

Speelgoed selecteren voor middelbare schoolgaande kinderen.

 

1) Kies speelgoed dat activiteit bevordert in kinderen van vijf en ouder. Kies rolschaatsen, kindercamera’s, sleeën, vliegers, teken- en schildergereedschap, naaimateriaal en ongecompliceerde gereedschapssets. Een fiets is een geweldige manier om kinderen naar buiten te krijgen en te spelen – afhankelijk van de grootte van het kind moeten de wielen 24 of 26 inch (61 of 66 cm) zijn. Zoek voor oudere kinderen naar speelgoed dat hen in hun omgeving betrekt. Probeer op afstand bestuurbare auto’s, drones, trottoirkrijt, wetenschappelijke experimenten, spionagekits, telescopen of iets anders dat hun verbeelding zal stimuleren.

2) Koop speelgoed dat de interactie bij oudere kinderen benadrukt. Interactieve spellen zoals legpuzzels, bordspellen en dominostenen laten grotere kinderen samen spelen.

3) Kies hobby-helpend speelgoed voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Selecteer speelgoed dat samenvalt met de interesses van een kind, zoals handwerkmaterialen, bouwsets, elektrische treinen, modellen die ze zelf kunnen bouwen, muziekinstrumenten of sportuitrusting.

4) Laat kinderen kennis maken met technologie. Omdat technologie in de toekomst een belangrijker rol gaat spelen, worden kinderen eerder blootgesteld aan digitale media. Zoek naar educatieve videogames, duurzame tablets of mp3-spelers die je eenvoudig kunt bedienen. Om je kinderen te beschermen en te voorkomen dat ze te veel tijd op hun nieuwe apparaat besteden, stel je regels in (en houd je je daaraan!) Over de schermtijd, leer je hoe je ouderlijk toezicht configureert en controleer je dagelijks de online activiteiten van je kind.

 

Methode 4

 

Veilig speelgoed kiezen.

 

1) Kijk naar verstikkingsgevaren. Baby’s stoppen graag dingen in hun mond, dus blijf uit de buurt van speelgoed met afneembare kleine onderdelen en glazen of knoopogen, die los kunnen komen en in de keel kunnen blijven hangen.

2) Vermijd scherpe randen. Kinderen zijn geneigd om met hun speelgoed te rennen en alles wat scherp is kan diepe wonden veroorzaken als ze er per ongeluk op vallen.

3) Geef kinderen geen zwaar speelgoed. Kinderen overschatten vaak hun vermogen om zware of grote voorwerpen op te pakken. Als ze iets te zwaars op zichzelf laten vallen, kan dit ernstige verwondingen veroorzaken, waaronder gebroken botten.

4) Blijf uit de buurt van speelgoed met kleine magneten. Zelfs sterke magneten kunnen uit elkaar worden getrokken en worden ingeslikt. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren en kan zelfs leiden tot verwondingen van het spijsverteringskanaal die tot een operatie moeten leiden.

5) Sla de explosieven over. Kinderen mogen niets krijgen dat kan ontbranden, inclusief vuurwerk of scheikunde-dozen. Zelfs onder toezicht kunnen deze een gevaarlijke situatie creëren die snel uit de hand kan lopen.

6) Koop geen wapens voor kinderen. Zelfs als ze onschadelijk lijken, kunnen kinderen ernstig gewond raken door pallet-geweren, luchtbuksen, pijlen, boomerangs en paintball-geweren.

7) Controleer op loodverf en andere giftige materialen. De huidige voorschriften beperken het gebruik van deze gevaarlijke materialen in kinderspeelgoed, maar dit is niet altijd zo geweest, dus het is vooral belangrijk om vintage speelgoed te onderzoeken voordat je het aan kinderen geeft.

8) Koop beschermende kleding. Als u uw kind een driewieler of een fiets geeft, vergeet dan geen beschermende kleding te kopen, zoals helmen en knie- en elleboogbeschermers.

 

Je ziet het, er zijn tal van manieren om tot een goed cadeau te komen. Welke methode je ook kiest, koop vooral iets leuks en waar het kind wat van kan leren!