Als kinderen wat ouder worden, hechten ze steeds meer waarde aan hun privacy en gaan ze meer en meer tijd doorbrengen in hun eigen kamer. Ga jij de kamer van je kind opnieuw inrichten en wil je hem of haar een fijne slaapkamer geven? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken om de tienerkamer het best in te richten.

 

Tip 1: zorg voor audiovisuele middelen

Tieners spelen games, luisteren veel muziek en kijken veel tv. Je kunt zelf bepalen wat jouw kind wel en niet mag doen op zijn of haar slaapkamer (wel of niet televisie kijken, wel of niet gamen, et cetera) en vervolgens zorg je ervoor dat de juiste audiovisuele middelen in de slaapkamer aanwezig zijn. Zet bijvoorbeeld een goede box neer, zorg voor een eigen laptop of computer en zet een kleine televisie neer voor een comfortabele tienerkamer.

 

Tip 2: zorg voor voldoende ruimte om huiswerk te maken

Tieners moeten regelmatig bezig zijn met hun huiswerk. Vind je het belangrijk dat het huiswerk goed gemaakt wordt, dan zorg je voor een groot bureau met voldoende ruimte voor boeken, schriften, pennen en eventueel hulpmiddelen als een laptop op de tienerkamer. Het neerzetten van een grote boekenkast voor schoolboeken, woordenboeken, atlassen en schriften is ook een goed idee, want dit ruimt lekker op en zorgt voor meer dan voldoende opbergruimte.

 

Tip 3: zet een grote kledingkast neer

Vooral meiden kunnen een flinke verzameling kledingstukken aanleggen. Wil je voorkomen dat de kledingstukken door het hele huis gaan slingeren, dan zet je een grote kledingkast neer. Het liefst een kledingkast met haakjes, omdat het ophangen van kleding simpelweg erg gemakkelijk is. Hoeft je kind zijn of haar kleding alleen op te hangen, dan is de kans groter dat je kind de tienerkamer goed opruimt.

 

Tip 4: zorg voor een comfortabel bed

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor kinderen die in de groei zijn. Bekijk het aanbod van Slaaploods.nl en kies een mooi bed uit met een comfortabel matras. Wil je zeker weten dat jouw kind goed slaapt? Laat hem of haar het bed dan zelf testen, zodat je kind een bed kan kiezen dat hij of zij echt comfortabel vindt. Slaapt je kind beter, dan heeft hij of zij mee energie en gaat het vanzelf beter op school.