Hou je van snoep? Wie niet, toch? Snoep is een heerlijke en zoete traktatie die door mensen van alle leeftijden kan worden genoten. Maar weet je hoe het wordt gemaakt? In dit artikel nemen we een kijkje in het proces van hoe snoep wordt gemaakt. Van suiker tot chocolade tot drop, we zullen het allemaal onderzoeken! Dus of je nu gewoon nieuwsgierig bent naar snoep of erover denkt om het zelf te maken, lees verder voor een gedetailleerde blik op het proces van snoep maken!

 

De geschiedenis van het maken van snoep

De geschiedenis van het maken van snoep is lang en fascinerend. Snoep kan worden getraceerd tot in de oudheid, met de eerste geregistreerde snoep recepten die verschenen in China rond 2000 voor Christus. Het maken van snoep verspreidde zich vervolgens naar andere delen van de wereld, waaronder Europa en Noord-Amerika. In de 18e eeuw werd het maken van snoep een gevestigde industrie in vele delen van de wereld. En in de 19e eeuw werden massaproductie technieken ontwikkeld, waardoor snoepgoed betaalbaarder en toegankelijker werd dan ooit tevoren!

 

De ingrediënten van snoep

De eerste stap bij het maken van snoep is het kiezen van een recept. Er zijn letterlijk duizenden verschillende recepten, dus je moet je keuze baseren op de ingrediënten die je in huis hebt en het soort snoep die je wilt maken. Als je eenmaal een recept hebt gekozen, is de volgende stap het verzamelen van je ingrediënten en gereedschap. Voor de meeste snoep recepten heb je suiker, maïssiroop, water, kleurstof, smaakstoffen en een kandij thermometer nodig. De volgende stap is het voorbereiden van je werkruimte. Het is belangrijk om alles schoon en georganiseerd te hebben voordat je begint met koken. Op die manier kun je eventuele ongelukjes voorkomen!

 

Hoe snoep te maken

Eerst wordt er dus van de ingrediënten bij elkaar een deeg gemaakt. Vaak bestaat dit deeg uit water, suiker, gelatine, glucosestroop en zetmeel zijn de voornaamste ingrediënten. Na het mengen en verhitten van deze ingrediënten bestaat er een plakkerige massa welke op deeg lijkt. Wanneer het deeg klaar is wordt de massa in een vorm van het snoep gegoten. Er zijn oneindig veel verschillende vormen; van pretsleutels tot colaflesjes of aardbeien. Nadat je het ‘deeg’ in zijn vormpjes hebt gegoten is het belangrijk dat je deze laat koelen zodat het wat harder wordt. Eventjes wachten en je snoep is.