Een leuk feestje is altijd welkom, maar je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Je blijft het telkens uitstellen maar dan komt het moment er toch echt aan. Je weet waar ik het over heb: Cadeautjes uitzoeken!

 

“Oh, ik heb niets nodig”, zegt je vrouw. Maar je weet dat dat niet waar is. Dan zijn er je vrienden, ouders, schoonfamilie en nog veel meer mensen die je misschien niet eens zo goed kent. Je kunt ze vragen wat ze willen, en als je echt geluk hebt, vertellen ze je het precies en kun je het gaan kopen, maar dat haalt alle romantiek weg en maakt het behoorlijk onpersoonlijk.

 

Hier heb ik 8 verjaardagstips voor het zoeken van het perfecte cadeau, ongeacht voor wie je het koopt.

 

  1. Maak van het geven een evenement. Wees creatief met de verpakking! In plaats van ze gewoon cadeau te doen in gewoon pakpapier, moet je de geschenkervaring als een evenement beschouwen. Op een leuke, ludieke en vooral persoonlijke manier gegeven is eigenlijk elk cadeautje wel een leuk gebaar. En je wilt ervoor zorgen dat ze ervan genieten. Verberg het geschenk en stuur hem op een speurtocht om het te vinden. In plaats van hem een ​​cadeaubon te geven, verberg je een geheim bericht in zijn favoriete boek dat hem naar de cadeaubon leidt. Nu is een onpersoonlijke cadeaubon ineens een leuk idee geworden! Of naai haar cadeau in een gigantische knuffelhaai, zodat ze een operatie moet ondergaan om het eruit te krijgen. Onderschat nooit het pure plezier van het uitpakken van cadeautjes. Soms kan kwantiteit kwaliteit betekenen, wanneer het een bundel kleine individueel verpakte items betreft. Dus dat kan ook.

 

  1. Geef een ervaring. Iets wat ze nog lang zullen onthouden. Houdt ze van een bepaald boek en heeft ze alle delen al? Koop kaartjes om naar de film ervan te gaan die net uit is. Of de musical versie van een film. Of maak het allemaal wat origineler. Een van mijn favoriete cadeaus die ik ooit heb gezien, was een stap-voor-stap-mysteriegids die de jarige naar een restaurant stuurde, een moord-diner voor hem had geregeld en voor hem en zijn date daarna de speelhal betaalde. Hij was helemaal gek van spelletjes en mysterie.

 

  1. Maak een lijst van alle dingen waarin de persoon is geïnteresseerd en dingen die bepalen wie ze zijn. Besteed minstens twee volle minuten lang aan het opschrijven van zoveel dingen als je kunt. Brainstorm nu iets dat bij elk item op die lijst past, klein of groot. Je hoeft niet al die geschenken te geven, maar je op zoek naar coole ideeën die je anders niet had gehad, en wanneer je een paar van hen combineert, zal de ontvanger zeker waarderen hoe persoonlijk en attent je was. En gebruik je er een paar niet dit jaar? Dan heb je voor volgend jaar al wat ideetjes op de plank liggen.

 

  1. Kijk naar het verleden. Misschien is iemand op je lijst onlangs afgestudeerd aan de universiteit en kun je zijn diploma inlijsten of iets dergelijks. Een van onze deelnemers aan de geschenkuitwisseling ontving een schilderij van haar hond die het jaar daarvoor was overleden. Laat ze hun jeugd herleven. Een deelnemer, wiens broer zijn Nintendo 64 had verkocht, kreeg er weer eentje. Nostalgie werkt altijd perfect.

 

  1. Stel jezelf de vraag wat die persoon nodig heeft. Ongeacht at ze zelf zeggen, ze hebben WEL iets nodig. De sleutel is om breder te denken. Wat heeft een superbezorgde succesvolle zakenman nodig? Tijd waarschijnlijk. Er zijn zoveel producten om mensen te helpen hun leven efficiënter te laten verlopen. Er is voor ieder altijd wel iéts te vinden.

 

  1. Doe wat stalking. Als je ze niet goed kent, doe dan je onderzoek. Ken je wel hun vrienden of familie? Vraag eens rond over een van de onderwerpen hierboven, hun interesses of een leuk verhaal uit het verleden. Kijk ook eens op hun faceboek-profiel naar wat ze liken of welke merken of producten ze eens hebben gedeeld.

 

  1. Neem ook een ​​klein beetje van jezelf op. Maak het op een andere manier persoonlijk, gepersonaliseerd van jou voor hem. Maak een kunstwerk, schrijf een liedje, brei een sjaal, een creatieve beschrijving erbij of een van de manieren hierboven om het te verpakken die bij jou past.

 

  1. Laat ze lachen. Geef niet alleen een E-reader. Geef er eentje met een voorgeïnstalleerd boek waar jullie het eens over hebben gehad of waar je ze mee kunt pesten.

 

Verzin een leuke manier om het te presenteren en maak het persoonlijk.