Reclamebureau Enschede: conceptontwikkeling

Stel, je hebt een idee en wilt dit realiseren. Hoe doe je dit? Op papier heb je al wat uitgeschreven en je wilt nu de stap zetten om het idee tastbaar te maken.
Je hebt een idee bedacht omdat je denkt dat ergens vraag naar is of dat het huidige concept niet optimaal werkt. Jouw idee gaat dit probleem aan en zorgt dat alles optimaal werkt. Werk dit probleem uit en leg uit hoe jouw idee dit probleem tegengaat. Een goed concept moet goed aansluiten op de behoefte van toekomstige gebruikers en je eigen doel. Je prototype moet dit al goed reflecteren. Als je een goed prototype hebt, creëer je direct een draagvlak voor je idee.
Na het probleem te hebben geanalyseerd en hier een oplossing voor gevonden te hebben, werk je dit definitief uit en zorg je dat je een ultieme oplossing bedenkt voor het probleem. Als het goed is, is dit makkelijk te doen aangezien je al goed onderzoek hebt gedaan naar dit probleem.
Nu komt het maken van je prototype. Met dit prototype test je wat het invloed is van jouw idee. Aan de hand van deze resultaten bepaal je of je idee voor leven vatbaar is of dat je het toch moet aanpassen omdat je tegen enkele problemen bent aangelopen. Dit zal je vaak overkomen en moet je niet als tegenslag zien maar als een kans!
Voor meer informatie over conceptontwikkeling kun je kijken op de website van reclamebureau Enschede BuroVH: www.buroVH.nl