Een bedrijf moet tegenwoordig 24 uur per dag draaiende zijn.

Dat betekent niet per se dat er 24 uur per dag iemand aan het werk moet zijn.

Maar je website en je systemen moeten 24/7 bereikbaar zijn, anders loop je achter.

En wie achterloopt, valt af.

Aan het einde van dit artikel weet jij hoe je kunt zorgen dat jouw systemen 24/7 draaiende zijn, zodat de continuïteit van je bedrijf wordt gewaarborgd.

 

 

 

IT-systemen

Vooral de IT-systemen moeten 24/7 bereikbaar zijn. Het kan maar zo zijn dat er om 12 uur in de nacht mensen op je website komen. Dat is redelijk logisch.

Maar een ander veel voorkomend probleem wordt vaak minder goed over nagedacht en dat is dat je hosting provider stopt met bestaan. Of dat je hosting provider problemen heeft met zijn server en daardoor jouw website offline is.

 

Dit zorgt er niet alleen voor dat tijdens die periode er geen nieuwe bezoekers meer op je website komen, maar ook dat je huidige klanten een slechte ervaring hebben als ze naar je website gaan. Het dus een typisch geval van een internet fiasco.

 

Een goede manier om te voorkomen dat dit gebeurt bij jouw website is om te kiezen voor een betrouwbare provider. Het liefst een die veel geld verdient. Dit klinkt misschien raar, maar geld betekent meer budget voor verbeteringen en zekerheid dat de servers blijven bestaan.

 

Ik kies persoonlijke altijd voor de grote providers: simpelweg omdat je weet dat die zekerheid bieden. Ook omdat deze grotere providers vaak meer bieden dan alleen hosting, maar vaak ook volledige servicemanagement.

 

Wie wil dat nou niet?

Zekerheid geeft je een fijn gevoel en servicemanagement zorgt ervoor dat jij je puur op jouw bedrijf en klanten hoeft te richtten en niet om hoeft te kijken naar het hele online gebeuren met servers en websites.