Het is de afgelopen weken weer behoorlijk afgekoeld in Nederland. Omdat veel mensen ‘s nachts de verwarming uit hebben, kan dat betekenen dat je het behoorlijk koud kunt krijgen in bed. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de verwarming wel aan te zetten, maar dan stook je de gehele nacht en dit kan op de lange termijn een behoorlijk duur grapje worden. Een makkelijke oplossing om de nacht lekker warm door te komen is het aanschaffen van een pyjama! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over pyjama’s en waarom jij er misschien wel eentje nodig hebt!

 

Pyjama

Een pyjama is een kledingstuk geschikt om in te slapen. Pyjama’s zijn vaak gemaakt van zachtere stoffen dan reguliere kleding omdat dat stukken lekkerder slaapt. De stoffen zijn zo zacht en doorschijnend dat de pyjama’s echter niet als normaal kledingstuk gedragen kunnen worden. Doordat je lichaam niet alleen door een deken, maar ook door een pyjama wordt bedekt, zul je een warmere nacht hebben door het dragen van een pyjama. Daarnaast kan een pyjama in bepaalde woning situaties ook een uitkomst zijn. In sommige huishoudens is het niet ‘normaal’ om in het ondergoed naar het toilet te gaan. Als je wakker wordt in je pyjama en je ontzettend nodig moet plassen kun je direct uit je bed springen en naar de wc rennen!

 

Soorten pyjama’s

Op het gebied van pyjama’s heb je een ruime keuze als het gaat om verschillende soorten pyjama’s. Ten eerste heb je natuurlijk de heren pyjama’s, pyjama dames en een kinder pyjama, maar ook op het gebied van modellen heb je ruim keus. Je kunt kiezen uit volledig bedekkende pyjama’s, maar ook de shortama is tegenwoordig helemaal in! Een shortama is een pyjama met korte mouwen en een korte broek en zit net wat comfortabeler dan een volledig bedekkende pyjama. Hier lever je uiteraard wel een stukje warmte voor in. Ook kun je pyjama’s in verschillende stoffen kopen. Het is hierin wel altijd aan te raden om een lekker zacht stofje te kiezen voor je pyjama. Zo merk je het minste van het dragen van de pyjama als je hem aan hebt in bed!