Vanaf het moment dat je de sleutels van je nieuwe huisje krijgt, heb jij de regie in handen. Jouw huisje is een soort blank schildersdoek waar jij je eigen creatie van kunt maken. Gele muren, rode banken en een blauwe keuken? Who cares, als jij het maar mooi vindt! Als je gaat samenwonen moet je natuurlijk nog wel rekening houden met iemand anders. Dat neemt echter niet weg dat je alle vrijheid hebt om van dit huisje jullie thuis te maken. Ben jij een echte fan van de moderne stijl en wil jij alles zo strak mogelijk? Of houd jij meer van de romantische stijl? Het is ook mogelijk dat jij helemaal weg bent van een combinatie. Denk: Grote, robuuste, houten eetkamertafel die groot genoeg is voor een heel gezin in combinatie met moderne en design eetkamerstoelen. Een mooie industriële lamp erboven en je eethoek is een mix van verschillende stijlen.

 

Colour up!

We kiezen vaak voor basic kleuren als het op de muren en vloer aankomt. Antraciet, wit, bruin en zwart. De één houdt meer van een wat donkere stijl terwijl de ander het liefst alle muren en vloeren wit wil hebben. Allemaal heel erg mooi, maar vergeet niet om wat kleur in je huis aan te brengen. Kleur zorgt voor een gezellige sfeer en steekt af bij de donkere of juist lichte kleuren. Dit betekent niet dat je meteen een hele muur pimpelpaars moet gaan verven. Beperk het in eerste instantie toe wat gekleurde kussentjes. Ga voor het klassieke marinebouw of het frisse turkoois. Kersenrood en het vrolijke geel doen het ook altijd goed. Kussentjes, kleedjes, kaarsen of schilderijtjes, met een aantal kleine accenten breng je al veel kleur aan. Je zult zien dat je huis meer sfeer en uitstraling krijgt. Durf jij iets extremer te gaan? Verf dan de randen van je spiegel eens in een knal kleur of ga voor een bank in een kek kleurtje.

 

Design

Echte designer meubelen zijn vaak erg duur. Je hele interieur met designer meubelen is dan ook voor de meeste mensen niet haalbaar. Ga daarom voor één pronkstuk. Een mooie design eetkamerstoel, kast of fauteuil. Vul de rest van je interieur aan met wat goedkopere varianten. Vaak koop je een eettafel, banken en een dressoir apart van elkaar. Wees niet bang dat het allemaal niet bij elkaar past. Het is vaak mooier om verschillende tinten en vormen in je huis te hebben dan dat je alles perfect op elkaar hebt afgestemd. Als al je meubelen er eenmaal staan, zul je zien dat het erg leuk bij elkaar staat allemaal!