infrarood verwarming begint een erg populaire manier van verwarmen te worden in Nederland. Mensen kiezen steeds vaker voor infrarood verwarming, omdat het een energiezuinige manier van verwarmen is. Daarnaast is het een zeer comfortabele vorm van verwarming, omdat het direct mensen en objecten in de ruimte verwarmt. Het is niet nodig om eerst de lucht in de ruimte op te warmen. In deze tekst gaan wij het specifiek hebben over het plaatsen van infrarood verwarming. Er zijn immers een aantal zaken waaraan gedacht moet worden bij het plaatsen van infrarood panelen. De hoogte, de locatie en de manier van plaatsen zijn erg van belang bij infraroodverwarming. Deze belangrijke punten gaan wij hier bespreken. 

 

De juiste plek voor panelen 

Het op de juiste plek plaatsen van de infrarood panelen is een belangrijk punt bij infrarood verwarming. Door de panelen op de beste plekken te bevestigen, kun je de efficiëntie van de verwarming flink verbeteren. De panelen moeten op de juiste hoogte worden geplaatst om ook dan weer gebruik te kunnen maken van de optimale warmtestraling. Om die reden is het erg belangrijk om de panelen te laten plaatsen door een specialist. Zij hebben er veel ervaring mee en weten precies waar de panelen bevestigd kunnen worden om zo goed mogelijk hun werk te kunnen doen. De meeste panelen worden op de muur of op het plafond geplaatst, omdat er dan een effectieve warmteverdeling kan plaatsvinden. 

 

Verschillende typen panelen 

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen te krijgen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: glazen panelen, panelen gemaakt van keramiek en metalen panelen. Niet ieder type paneel is even geschikt voor ieder huis en ieder interieur. Het is dus van belang om met een specialist te overleggen wat de beste optie zou kunnen zijn voor jouw woning. Het type paneel dat je kunt nemen voor in huis is ook nog eens afhankelijk van de verwarmingsbehoefte. In grotere ruimtes zijn andere soorten panelen geschikter door het betere vermogen. Wanneer je een paneel soort neemt met een laag vermogen, dan is het in grote ruimtes erg lastig om de ruimte op temperatuur te krijgen. Als je een te hoog vermogen kiest, dan verbruik je misschien weer onnodig veel energie.