Internetwijzer basisonderwijs. Lesmateriaal en meer!

Internetwijzer Basisonderwijs is een praktische internetgids voor het basisonderwijs en is een initiatief van Sipke Kloosterman (POLS Netwerk). De eerste versie verscheen al in 1999. In 2002 werd de site voor het eerst vernieuwd en in november 2009 verscheen de huidige versie.

 

Zoeken
Gebruikers van Internetwijzer Basisonderwijs kunnen de internetbronnen en leerobjecten op verschillende manieren benaderen.

 

bladeren via ‘Vakken’ of ‘Onderwerpen’
bladeren via ‘Rubrieken’
Zoeken op trefwoord via het zoekvenster

 

Internetwijzer Basisonderwijs is rijk gevuld met honderden internetbronnen en leerobjecten. Met de filters kan de inhoud van een pagina of het zoekresultaat na een zoekactie, worden gespecificeerd.

 

Afbeeldingen en Bing
De zoekmachine Bing levert mooie overzichten als het gaat om het zoeken naar afbeeldingen. Je kunt gevonden afbeeldingen selecteren op vorm en inhoud. Vandaar dat we Bing hebben toegevoegd aan Internetwijzer Basisonderwijs. Na een zoekactie via het zoekvenster heb je de mogelijkheid om te zoeken naar afbeeldingen in Bing, zonder dat je het zoekwoord opnieuw hoeft in te typen.

 

Voorpagina
Op de voorpagina van Internetwijzer Basisonderwijs vind je een aantal vaste rubrieken.

* Actueel – rubrieken die op dit moment in de belangstelling staan.
* Meest geklikt – de meest bezochte websites en leerobjecten over de
laatste 7 dagen.
* Nieuws – verwijzingen naar berichten op OnderwijsNieuwsDienst.
* Tips van de week
* Handig – handige tools en websites.

 

YURLS

Links naar internetbronnen en leerobjecten op Internetwijzer Basisonderwijs kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan jouw YURLS-pagina. Het enige dat je hoeft te doen is te klikken op dit icoontje: . Je vindt dit icoontje voor alle links op deze website.

Suggesties om Internetwijzer Basisonderwijs verder te verbeteren kun je doorgeven via het suggestieformulier.

 

 

Meer informatie: Internetwijzer basisonderwijs