Wanneer het er op aankomt om een simkaart voor je telefoon aan te schaffen, kiest men er of voor om een abonnement aan te schaffen, of om voor prepaid te kiezen. Beide opties hebben voordelen, maar ook nadelen. In dit artikel ligt de focus voornamelijk op prepaid. Is het gebruiken van prepaid voor jou geschikt? Lees verder om erachter te komen of prepaid bij jou past!

 

Betekenis: prepaid & een prepaid simkaart of herlaadkaart

Het is allereerst belangrijk om te weten wat prepaid eigenlijk betekent. Letterlijk staat het voor ‘van tevoren betaald’. Je betaalt dus van tevoren een bepaald bedrag voor beltegoed. Daarmee kun je bellen, sms’en en internetten. Zodra je tegoed is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten totdat je weer opwaardeert. 

 

Je gebruikt prepaid door middel van een prepaid simkaart. In België wordt dit ook wel een herlaadkaart genoemd. Deze plaats je in je apparaat (meestal een telefoon), om zo te kunnen bellen, sms’en en internetten.

 

De voordelen van prepaid

Het gebruiken van prepaid heeft meerdere voordelen. Als deze je overtuigen, is de kans groot dat prepaid bij je past. Lees hieronder de voordelen.

 

  • Jij bepaalt zelf wanneer je opwaardeert. Dit doe je wanneer het jou aankomt. Dat betekent dat je zelf volledige controle over je kosten hebt.
  • Je hebt geen maandelijkse vaste kosten, zoals dat bij een abonnement wel het geval is. 
  • In sommige situaties is prepaid goedkoper. Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon niet veel gebruikt, kan het voordeliger zijn om prepaid te gebruiken.
  • Je wordt met prepaid nooit geregistreerd bij het BKR. Bij abonnementen is die kans wel aanwezig.
  • Je bepaalt met prepaid zelf hoeveel je belt, sms’t en internet met je tegoed. Er is geen bundel waar je je aan moet houden. 

 

Door wie wordt prepaid vaak gebruikt?

Iedereen kan natuurlijk prepaid gebruiken. Het valt echter op dat prepaid populair is onder ouderen. Dit komt doordat het makkelijker te gebruiken is. Bovendien bellen, sms’en en internetten ouderen minder. In dat geval is prepaid vaak goedkoper. Ook kiezen ouders vaak voor prepaid voor hun kinderen. Het voordeel hiervan is dat kinderen niet zomaar over hun bundel heen kunnen gaan of hoge rekeningen kunnen veroorzaken. Verder gebruiken mensen prepaid vaak voor hun tweede telefoon, omdat twee lopende abonnementen niet gewenst is.

 

Waar kan ik meer over prepaid vinden?

In Nederland zijn er veel prepaid platformen. Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt voor meer informatie. In België zijn er echter minder websites die zich volledig focussen op prepaid. Een goede website voor meer informatie over prepaid simkaarten of herlaadkaarten is prepaidsimkaarten.be.