Het gebruik hiervan heeft namelijk vele voordelen. Je bespaart ruimte, daar deze deuren niet openzwaaien. Ze veroorzaken dus geen onnodige blokkades – ja, tenzij ze dicht zijn natuurlijk maar da’s logisch. Schuifdeuren worden bovendien veel gebruikt om ruimtes in tweeën op te delen. Zo kun je de ene helft van een kamer privé houden als je mensen uitnodigt en de andere om ze te ontvangen. Handig toch?

 

Bovendien moet je behoorlijk wat aanpassingen verrichten als je een gewone nieuwe deur nodig hebt. Dergelijke problemen treden niet op als je een schuifportaal installeert. Je hangt ze simpelweg op boven de doorgang die je wilt kunnen afsluiten! Meer is er niet voor nodig dan hoge kwaliteit deurbeslag en een bijpassende deur. Deze zijn leverbaar in elke gewenste stijl bij Loftdeur.nl, zodat het precies bij je interieur past. Of je creëert een mooi contrast, dat kan natuurlijk ook. Met het ruime Loftdeur assortiment is alles mogelijk!

 

Het schuifdeursysteem

Voor het beslag van je schuifdeur heb je verschillende opties. Zo is er een ‘bovenop’ systeem, waarbij de hangers aan de platte bovenkant van je deur worden gemonteerd. Ook zijn er stijlvolle onderdelen beschikbaar die horizontaal en plat op de voorkant van je deur worden geplaatst. Zodra er een rail aan de bovenkant van de deuropening is bevestigd en al het deurbeslag is aangebracht, kan de deur aan de rail worden opgehangen. Nu is de deur soepel en eenvoudig te openen en te sluiten!

 

Bovendien heb je nog de optie voor een softclose systeem, wat ervoor zorgt dat je deur niet meer automatisch hard dicht kan klappen. De deur zelf kun je bovendien ook bij Loftdeur bestellen. Maar deze zelf maken kan uiteraard ook; dan heb je alleen maar ons hoge kwaliteit deurbeslag nodig. En naast de verschillende schuifdeursystemen bij Loftdeur kun je hier ook terecht voor allerlei accessoires, bijvoorbeeld handgrepen, om je schuifdeur nog mooier te maken!