Heb je een eigen onderneming of werk je als freelancer? Dan is een eigen kantoor misschien wel iets voor jou. Maar is dit wel verstandig. Een eigen kantoor is namelijk niet goedkoop en er zijn ook andere manieren om zelfstandig te werken. In deze blog lees je of het wel het moment is om een eigen kantoor te kopen of te huren.

 

Bedrijfsruimte huren

Een bedrijfsruimte huur je wanneer je het echt nodig hebt. Woon je in Alphen den Rijn en werk je prima vanuit huis. Wacht dan even met een bedrijfsruimte in Alphen aan den Rijn huren. Als startende ondernemer of freelancer is het vaak maar de vraag hoeveel er per maand binnenkomt. De ene maand komt er een hoop binnen terwijl er de andere maand vrijwel niks binnen kan komen. Als je dan ook nog de huurkosten moet betalen van een ruimte wat je eigenlijk niet echt nodig hebt dan is dit natuurlijk ontzettend zonde. 

 

Maar er zijn ondernemingen waarbij een bedrijfsruimte noodzakelijk is. Denk hierbij aan een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut moet namelijk cliënten ontvangen. 

 

Kopen of flexen

Als autodealer heb je natuurlijk een groot bedrijfspand nodig. Maar als freelancer heb je aan een flexplek al genoeg. Veel startende ondernemers en freelancers kiezen toch voor een eigen bedrijfsruimte. Dit komt doordat er fiscaal een hoop mogelijk is. De huur van een bedrijfsruimte is namelijk fiscaal aftrekbaar. 

 

Wat zijn de voordelen van het huren van bedrijfsruimte?

Het huren van bedrijfsruimte heeft vele voordelen, vooral als je net begint of niet het kapitaal hebt om in een eigen pand te investeren. Huren geeft je de flexibiliteit om te verhuizen als je bedrijf van locatie verandert of in te krimpen als dat nodig is, zonder dat je vastzit aan een hypotheek voor de lange termijn. Het kan ook gemakkelijker zijn om goedkeuring te krijgen voor een huurwoning dan voor het kopen van een pand.

 

Een ander groot voordeel is dat je niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud van het pand, wat een besparing kan opleveren.

 

Hoe vind ik de juiste bedrijfsruimte?

De beste manier om een bedrijfsruimte te vinden is door gebruik te maken van een commerciële makelaar die gespecialiseerd is in verhuur. Zij helpen je het juiste pand voor je behoeften en budget te vinden. Zorg ervoor dat je de ruimte persoonlijk bezoekt voordat je een huurcontract ondertekent, en zorg ervoor dat je alle voorwaarden van het huurcontract begrijpt.

 

Als je overweegt kantoorruimte te huren, moet je een aantal zaken in gedachten houden. Hoeveel ruimte je nodig hebt, hangt af van de grootte van je bedrijf en hoeveel werknemers je hebt. Je moet ook rekening houden met de locatie van het kantoor en of het gemakkelijk bereikbaar is voor klanten en cliënten.

 

De huurprijs hangt af van de locatie, de grootte en de voorzieningen van het pand. Zorg ervoor dat je de prijzen van verschillende verhuurders vergelijkt voordat je een beslissing neemt.