Veel mensen zullen hem stiekem wel hebben, namelijk de woondroom. De droom om ergens op een mooi gelegen stuk grond een villa laten bouwen. Waar het voor sommige blijft bij dromen, is het voor andere misschien wel realiteit. Lekker lang genieten van de door jouw ontworpen villa of woning, die volledig is samengesteld aan de hand van jouw wensen en dromen. Maar een villa of huis bouwen is zeker niet alleen voor de rijksten in dit land. Dankzij prefab bouwen en de technologie die hierbij komt kijken kan er in afzienbare tijd een woning gerealiseerd worden. Nieuwe technologie en bouwtechnieken zorgen ervoor dat de droom van een eigen woning bouwen al voor steeds meer mensen werkelijkheid kan worden. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de stappen die nodig zijn tot het bouwen van je eigen droomwoning.

 

De financiën regelen.

Misschien wel de belangrijkste stap in hele proces. Alles valt of staat met de financieren en hoe je dit geregeld hebt. Voordat je een droomhuis gaat bouwen, is het essentieel om te weten wat voor bedrag je er überhaupt aan wilt uitgeven. Maak een lijst met berekeningen van o.a. je maximale hypotheek, maar breng ook je schulden in kaart. Deze hebben namelijk invloed op het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Voor het bouwen van een huis zijn er andere regels en wetgevingen als het gaat om je hypotheek. Wil je meer informatie of direct je hypotheek berekenen, klik dan op de link.

 

Naar de architect

Er zijn verschillende partners waarmee u samen tot een droomontwerp kan komen. In de intro vindt u een link naar één van deze partners. De stappen om van idee tot realisatie van uw woning te komen begint allemaal bij een eerste gesprek met de architect. Deze kan aan de hand van het budget, de kavel en jouw wensen een goede indruk krijgen van alle mogelijkheden. De architect gaat vervolgens bezig met het maken van het schetsontwerp, de uitwerking en toetsing van het schetsontwerp, de uitwerking naar bouwtekening om vervolgens bezig te gaan met de uitwerking naar tekeningen die voor het verkrijgen van de prijs nodig zijn. Samen komen jullie tot een verantwoord en esthetisch ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen en dromen.

 

Bouwfase

Nadat alles is goedgekeurd door de gemeente kan het daadwerkelijke bouwen beginnen. Een spannende maar zeer leuke fase. Je ziet de woning langzaam maar zeker ontstaan en ziet jezelf er al helemaal zitten. Met behulp van de moderne technologieën is een kwestie van tijd voordat de woning er staat en je er daadwerkelijk kan zitten.