Herken je dat? Dat je kleine aanpassingen aan je huis wilt doen, zoals het plaatsen van nieuwe verlichting of een tv meubel? En dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet?

Hoe groot een verbouwing ook is: het kan soms lastig zijn om je woonkamer leuk in te delen. Niet alles past bij elkaar! In dit artikel lees je daarom enkele bruikbare tips bij het inrichten van je woonkamer.

1.)   Een geschikte tv meubel

 

Een tv-meubel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de woonkamer. Kies daarom voor een kleur die bij de rest van het interieur past. Heeft je huis een landelijke uitstraling? Kies in dat geval voor de kleuren wit of bruin.

Verder moet je tv meubel natuurlijk functioneel zijn. Kies bijvoorbeeld een meubel waarop verschillende tv’s kunnen passen. Zo ben je niet aan één tv-toestel gebonden!

2.)   Verlichting

 

Ook hierbij is de stijl en het nut van de verlichting van belang. Vind je het bijvoorbeeld prettig om vanuit de bank een boek te lezen? Kies in dat geval voor een hanglamp.

Als je je ruimte sfeervol wilt verlichten is indirecte verlichting aan te raden. Kies bijvoorbeeld voor een plafondlamp. Hierdoor oogt je kamer ineens een stuk groter!

3.)   Behang of stucen?

 

In eerste instantie is dat afhankelijk van het budget. Behang is een stuk goedkoper dan stucwerk. Het voordeel van stucen is dat de wanden strak worden afgewerkt. Daarnaast is stucwerk brandvertragend en houdt het vocht tegen.

Het voordeel aan behang is dat je veel meer keuze hebt. Zo heb je bijvoorbeeld renovlies behang, een behangsoort dat gemakkelijk over kleine scheurtjes heen gaat.

Je woonkamer inrichten; je staat voor keuzes

 

Kortom, het inrichten van je woonkamer is een kwestie van keuzes maken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?