Er kunnen verschillende redenen zijn voor een tuinrenovatie. Zo kan de tuin niet meer voldoen aan je huidige wensen of ben je op zoek naar meer groen of juist minder onderhoudswerk? Daarnaast kan het in deze huidige woningmarkt een prima investering zijn om uw tuin en huis een grondige opfrisbeurt te geven voordat er foto’s gemaakt worden voor de verkoop. Op deze manier investeert u in een snelle verkoop. Ook zal uw huis voor meer verkopen omdat de nieuwe bewoners niet genoodzaakt zijn om dit nog te doen. Een zwembadrenovatie van Waterwellness kan ook wonderen doen.

 

Het renoveren van uw tuin

Sfeerfoto’s van het huis en tuin spelen een belangrijke rol. Maak foto’s wanneer de tuin er opgeruimd en vol in bloei bijstaat. Heeft u een tuin met achterstallig onderhoud? Bespreek met de makelaar wat kopers hiervoor minder kunnen betalen en weeg af of een renovatie een juiste investering is.

Maak het huis af

Een van de belangrijkste tips die wij je mee kunnen geven is: zorg ervoor dat het huis van top tot teen af is. Zorg dat er aan alle belangrijke ruimtes niets veranderd hoeft te worden. Geen nieuw laagje verf, geen verborgen gebreken. Hoe minder punten van verbetering een koper kan vinden, hoe beter de prijs en des te sneller het huis zal verkopen.

 

Een zwembadrenovatie

Waarom stimuleert een zwembadrenovatie de verkoop van een huis? Dit komt doordat kopers vaak geïnteresseerd zijn in huizen die snel bewoonbaar zijn. Wanneer er nog een badkamer of keuken verbouwd moet worden, haken sommige kopers snel af, of er wordt onder de vraagprijs geboden. Hetzelfde geldt voor werkzaamheden buitenshuis. Een tuin die nog volledig aangelegd moet worden, kan hoog oplopen in prijs. Deze prijs wordt vaak van de verkoopprijs van een huis afgehaald omdat dit nog moet gebeuren.

 

Een zwembadrenovatie kan ervoor zorgen dat kopers een minder sterke onderhandelingspositie hebben. Ze kunnen het argument dat ze nog flink moeten investeren in een nieuw zwembad dus niet gebruiken. Daarbij is een bestaand zwembad renoveren  goedkoper dan het aanleggen van een geheel nieuwe. Door het laten renoveren van jouw zwembad bespaard je dus uiteindelijk geld!

 

Ook is het mogelijk om het (gerenoveerde) zwembad van een houten afwerking te voorzien. Deze zwembaden zijn super stylish en passen goed bij een natuurlijke tuin.