Wanneer je er klaar mee bent dat jouw kids alleen nog maar achter een beeldscherm te vinden zijn, is het tijd voor verandering. Tegenwoordig wordt er veel digitaal gespeeld, Toch zijn er ook nog steeds genoeg mogelijkheden om je met fysiek speelgoed te vermaken.

In deze blogs geven we een aantal voorbeelden van leuke opties.

 

0-8

 

Wanneer we kijken naar de jongste kinderen, dan is het over het algemeen het minst moeilijk. Op deze leeftijd zijn kinderen vaak heel blij met de kleinste dingen. Denk bijvoorbeeld voor je baby aan een leuke rammelaar of een mooie pop voor je peuter.

Een andere optie iets iets leerzaams als kinderservies of een kinderpuzzel. Op deze manier leren ze op creatieve wijze bijdragen aan het huishouden of werken ze aan hun creatieve ontwikkeling.

 

8-12

 

Op deze leeftijd wordt het vaak een stuk ingewikkelder. Kinderen zijn vaak al gewend aan bepaalde elektronica en willen hier liever niet vanaf. Een leuk alternatief zou kunnen zijn om een interessant spel aan te schaffen. Je hebt interessante quiz of dobbelspellen welke zijn afgestemd op de leeftijd van jouw kind. Wanneer dit niets voor je kind is denk dan eens bepaalde sportartikelen. Een mooie voetbal of tennis racket zet je kind in beweging en zorgt ook nog eens voor vermaak

 

12+

 

Als het gaat om de oudste leeftijdsgroep, namelijk 12+, dan zijn sportactiviteiten tevens een goede optie. Aangezien hun leeftijd niet echt meewerkt met het gedrag, zou je kunnen voorstellen dat ze een kleine beloning kunnen verdienen wanneer ze daadwerkelijk gaan sporten of iets anders creatiefs ondernemen zonder beeldscherm. Nog een optie is interessant boek welke bijdraagt aan hun interesses. Zorg over het algemeen vooral voor maatwerk. Geen kind is immers hetzelfde maar allemaal zijn ze op zoek naar vermaak.