Juridisch advies van advocaat of van juridisch adviseur?

Voor juridisch advies kun je terecht bij een advocaat en/of bij een juridisch adviseur. Een juridisch adviseur is een jurist. Deze adviseur kan in loondienst werken, maar die kan ook als zelfstandig ondernemer werkzaam zijn. Een juridisch adviseur kan opdrachten aannemen van bedrijven en particulieren op specialistisch gebied.
Het beroep juridisch adviseur, valt niet onder categorie ‘beschermd beroep’. Over het algemeen heeft een juridisch adviseur een opleiding Nederlands recht voltooid. Doorgaans
heeft hij of zij ervaring op specialistisch gebied opgedaan. Bijvoorbeeld op een gebied als arbeidsrecht.

 

In 1928 is de Nederlandse Vereniging van Rechtskundig Adviseurs (NVRA) opgericht. Het hoofddoel was, en is nog steeds, om de goede dienstverlening te waarborgen. Hierin zijn er verschillende rechtskundig hulpverleners als leden aangesloten.
Wil je als juridisch adviseur hiervan lid worden? Dan geldt er als vereiste dat de je als juridisch adviseur bent afgestudeerd in jouw rechtenstudie.

 

 

Juridisch advies van een juridisch adviseur

Er is echter nog een beroepsorganisatie. Deze heet (NEVOA), beroepsorganisatie Bedrijfsjuridisch Adviseurs. De leden die hier zijn aangesloten, hebben rechten gestudeerd en zijn al dan niet zelfstandig juridisch adviseur. Grotendeels adviseren zij MKB ondernemingen. Ook werken zij vaak samen met accountants en belastingadviseurs. Over het algemeen richten zij zich vooral op een duurrelatie met hun cliënten.

 

Gevonden wat u zocht in dit artikel? Zo niet, vertel het ons!

 

Meer informatie:
Bezoek onze website: www.preciseandwise.nl