Keramisch parket en houtlook tegels

Er zijn veel verschillende manieren om de vloer in de woning mooi te krijgen, maar heb je weleens aan keramisch parket gedacht? Keramisch parket bestaat uit vloertegels, met een houtlook. Het oogt als een houten vloer. Keramisch parket is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de snelst groeiende keramische tegelsoorten. Een keramisch parket laten leggen brengt veel voordelen met zich mee.

 

Identiek aan hout

Een keramisch parket is amper te onderscheiden van een houten vloer. Dit is mogelijk gemaakt door veel ontwikkelingen met betrekking tot technologie, waardoor leveranciers het keramisch parket op hout kunnen laten lijken. Naast de houtlook heeft het keramisch parket nog een eigenschap waardoor de vloer nog meer op een houten vloer lijkt, de structuur. De nerven en lijnen zijn voelbaar bij het keramisch parket.

 

Onderhoudsvriendelijk

Een keramisch parket is erg hygiënisch en is gemakkelijk schoon te maken. Een simpel sopje en een dweil is voldoende om het keramisch parket goed schoon te houden. Schuren, lakken of in de was zetten van de vloer is ook niet meer nodig. Daarnaast gaat het keramisch parket niet kraken of scheuren. Keramisch parket heeft ook een erg sterke bovenlaag, waardoor deuken of krassen niet voorkomen in de vloer. Keramisch parket gaat jarenlang mee en het ziet er altijd nog gloednieuw uit.

 

Vloerverwarming combinatie

Keramisch parket is ideaal in combinatie met vloerverwarming en is ook energiebesparend. Keramisch parket kan de warmte namelijk goed geleiden en vasthouden. Wanneer de vloerverwarming uitgezet is, blijft het parket nog een lange tijd warm.

 

Overal in huis

Keramisch parket is ideaal voor alle kamers in het huis. Dit komt door het sterke materiaal van de tegels. Denk bijvoorbeeld aan de woon- of slaapkamer. Zelfs vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken zijn ideaal voor keramisch parket. Keramisch parket kan ook buiten gelegd worden, denk bijvoorbeeld aan een terras of balkon. Maar, keramisch parket hoeft niet per se op de vloer te liggen. Verschillende huizen hebben ook keramisch parket aan de muur hangen.