Gefeliciteerd! Je hebt besloten om een elektrische auto (EV) aan te schaffen of hebt er wellicht al eentje op de oprit staan. Je wilt hierna echter ook voor het juiste thuislaadstation voor je elektrische auto kiezen. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar we gaan je hierbij helpen.

Het standaard EV oplaadproces

 

Het standaard proces van het thuis opladen van een EV ziet er ongeveer zo uit:

 

  • Je komt thuis, drukt op de ontgrendelknop van de laadpoort van de auto, stapt uit de auto en pakt de kabel van jouw (binnenkort) nieuwe laadstation voor thuis. Die bevindt zich meestal een paar meter verderop en sluit deze vervolgens aan op de oplaadpoort van de auto.
  • Je kunt nu naar binnen stappen in je woning en genieten van de gezelligheid van je huis terwijl jouw EV in alle rust de oplaadsessie voltooit. Dat is alles!

Wie heeft jou ooit verteld dat elektrische auto’s ingewikkeld zijn?

Het slimme EV oplaadproces

 

Het opladen van je EV kan echter nog beter, of liever nog slimmer! Het opladen van een EV met een slim thuislaadstation biedt verschillende voordelen ten opzichte van de conventionele wandladers. Het belangrijkste voordeel van zo’n slimme EV lader is het gemak dat het biedt in termen van tijd en de ‘energie’ die wordt bespaard op de laadsnelheid en automatisering.

 

Bij het opladen van een slim type 2 thuislaadstation kan dit geheel volgens jouw persoonlijke vereisten worden gepland. Bijvoorbeeld door rekening te houden met het gebruik van zonne-energie of windopwekking. Of door op daltarieven van de elektriciteitsleverancier te letten, dit zonder dat jij je oplader handmatig in en uit het stopcontact hoeft te halen. Dit alles bespaart geld op de lange termijn, want je kunt bij het gebruik van zonnepanelen op jouw woning nu je zonverbruik maximaliseren en het overige opladen in de daluren plannen.

De slimme Zappi V2.1 EV oplader

 

Het is vooral de Zappi V2.1 slimme EV oplader die het verschil maakt. Deze werkt niet alleen als een standaard EV-oplader, maar het heeft ook optionele oplaadmodi om 100% groene energie te gebruiken. De Zappi is eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk.

 

Maak je maar geen zorgen als je nog geen zonnepanelen hebt geïnstalleerd. Ook dan zal de Zappi V2.1 laadpaal nog steeds als een standaard EV oplader werken, die de stroom van het lichtnet benut. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat de Zappi een universeel stopcontact heeft, dat met elke EV compatibel is.

 

De Zappi V2.1 is niet voor niets een slim thuislaadstation. Het heeft bovendien een ingebouwde ethernet poort en WiFi connectiviteit om met jouw lokale netwerk (LAN) verbinding te maken. Plus het heeft een ingebouwde vHub functionaliteit om jouw toestel aan het internet te koppelen en de myenergi app te gebruiken.

Een volledige controle over het opladen van je EV

 

Op deze wijze krijg je een volledige controle over het opladen van jouw elektrische auto. In combinatie met de myenergi app kun je timers instellen om onder meer de voordelige daltarieven te gebruiken en de boost functie te activeren. Maar natuurlijk ook om je Zappi V2.1 laadpaal qua werking in de gaten te houden en nog veel meer!

 

Met de myenergi app heb je via het internet overal ter wereld toegang tot jouw Zappi apparaat. En het biedt daarbij diverse visuele grafieken met informatie die je allemaal op één plek kunt volgen. Dit alles wordt door middel van een 5-cijferige pincode beveiligd. Zo ben je altijd up-to-date omtrent de laadfunctie van jouw EV.

Een slim thuislaadstation zorgt voor veilig opladen

 

Als laatste is er nog te melden dat een slimme oplader, zoals de Zappi V2.1, speciaal is ontworpen om overladen te voorkomen en de accu van je EV te beschermen. Het geeft daarmee de prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van de batterij van jouw auto. En biedt jou als trotse (nieuwe) EV bezitter zo ook een fijne gemoedstoestand. Zo simpel werkt dat! Is dat niet slim?