De geur is niet te missen. Tijdens een braderie, de zaterdagochtend markt of tijdens een herfstfair. Het ruikt er naar heerlijk gebraden kip, vers op een rotisserie. De kippengrill braadt langzaam het ondertussen goudbruine vlees. Het vet drupt langzaam van de kippen naar beneden in de bak eronder. De kip verkoopt zichzelf alleen al door de geur. Toch is de presentatie zelf ook zeer belangrijk.

 

Kip aan het spt

 

De kippen worden doorgaans gebraden in een rotisserie, ook wel kippengrill of ‘feuer und flamme’ genoemd. Deze laatste naam is zeer gepast, aangezien de kippengrill uit een vlammenwand bestaat. De achterkant bestaat uit enkele staven die zeer heet worden. Dit gebeurt door middel van gas te laten ontbranden. Doordat de kippen continue draaien, worden ze op gelijkmatige manier gebraden en zal het vlees geen rauwe stukken bevatten.

De kippengrill is door de verschillende formaten op veel verschillende locaties te integreren. Of het nu een kleine slagerij is, een foodtruck of in de supermarkt.

 

Waarbij de kleinste rotisserie 4 spiesen kan houden, houdt de grootste het dubbele aantal. De middelversie kan 6 spiesen vasthouden. Elke spies kan voorzien worden van minimaal 3 flinke kippen. Het totale hoeveelheid kippen is afhankelijk van welke grootte kippengrill u heeft en de grootte van de kippen. Door de grote hoeveelheid kippen kan er te allen tijde voldaan worden aan de vraag van de klant.

Kijk voor meer informatie op de website van Foodequip.nl. Specialist in horeca apparatuur.