De beste koffiemolentips om je koffie heerlijk te doen smaken

 

 

Een koffiemolen kan je helpen om een fantastische pot koffie te zetten, maar misschien is het je opgevallen dat de smaak met de tijd slechter wordt. Dit heeft te maken met de opbouw van muffe bonen en bedorven oliën. Gemalen koffie kan al na 30 minuten muf worden en olie kan ook snel bederven. Regelmatig schoonmaken kan deze opbouw van viezigheid verwijderen. Hier zijn enkele schoonmaaktips om je koffie heerlijk smakend te houden.

 

Maak je koffiemolen schoon met ongekookte witte rijst.
De makkelijkste manier om je koffiemolen schoon te maken is met ongekookte witte rijst. De oliën worden door het zetmeel in de rijst aangetrokken, net als oude muffe koffieresten. Als je een koffiemolen met mesjes hebt, moet je de molen tot aan de mesjes met rijst vullen. Als je koffiemolen een maalsteen heeft, heb je slechts één of twee theelepels witte rijst nodig. Zet de molen aan en je zult al snel de donkere plekken in de rijst zien verschijnen.

 

 

Gooi de rijst vervolgens weg en herhaal het proces tot de rijst zo wit blijft als aan het begin. Maal vervolgens enkele koffiebonen om eventueel rijstresidu weg te krijgen en dan ben je klaar om opnieuw koffie te zetten.

 

De beste producten om je koffiezetapparaat schoon te maken
Het schoonmaken van je koffiezetapparaat zal er ook voor zorgen dat je koffie precies zo smaakt als dat je wilt. Hiervoor worden speciale schoonmaakmiddelen gemaakt. Sommige van deze middelen bevatten ook citroenzuur, wat helpt om de schilferige ophopingen in koffie- en espressomachines te verwijderen.

 

De beste producten zijn het veiligst. Er zitten geen chemicaliën in die slecht voor je gezondheid kunnen zijn of die de smaak van de koffie aan kunnen tasten. Enkele goede merken zijn bijvoorbeeld Simple Green, Cleancaf Cleaner, Descaler en Better Brew Coffee Maker Cleaners.

 

Preventief onderhoud voor koffiezetapparaten
Een klein beetje preventief onderhoud kan helpen om je koffiezetapparaten en koffiemolens langer mee te laten gaan. Bovendien helpt regelmatig onderhoud ook om de heerlijke smaak van je koffie te behouden. Als je je koffiemolen niet regelmatig schoonmaakt, zal hij er uiteindelijk mee ophouden vanwege de ophoping van muffe koffieresten en bedorven oliën. Een regelmatige schoonmaak is het enige wat deze machines nodig hebben.

 

 

Zowel voor koffiezetapparaten als espressomachines wordt het aanbevolen om regelmatig water door het systeem te laten lopen. Sommige schoonmaakmiddelen waar we het eerder over gehad hebben, kunnen aan het water toegevoegd worden om de schilfers eruit te krijgen die met kokend water alleen er niet uitkomen. Vergeet niet je filter na gebruik te vervangen. Je kan ze niet hergebruiken. Ook de kwaliteit van je water kan de werking van de machines beïnvloeden. Als je gefilterd water gebruikt voor het zetten van koffie én voor het schoonmaken, kan dat helpen de opbouw van mineralen in het apparaat tegen te gaan.

 

Je koffiemolen en andere machines kunnen door regelmatig onderhoud heel lang mee gaan. Je zult geen nieuwe nodig hebben totdat je een nieuwe keuken nodig hebt.