Het afscheid van een dierbaren, heel wat geregel
Heb je iemand in je onmiddellijke omgeving verloren? Dan komt hier heel wat geregel bij kijken. Daarenboven kunnen de kosten hiervoor ook enorm oplopen. Er komt dan ook heel wat bij kijken: zo heb je een kist nodig, is er vervoer nodig, drukwerk, bloemen, de kerk die je huurt op dat moment enzovoort. Maar hoeveel kost dit dan allemaal?

 

Hoeveel kost een uitvaart?
Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Alles hangt af van je eigen smaak hierin. Sommige kisten zijn bijvoorbeeld duurder dan andere. Een vaste prijs kunnen we dus niet meedelen. Toch kunnen we wel een eerste idee geven hiervoor. Gemiddeld betaal je 8000 euro voor een uitvaart. Dit geldt zowel voor een begrafenis als voor een crematie.

Wil je voor je nabestaanden een uitvaartverzekering afsluiten? Dan zullen ze minder dienen te betalen voor een uitvaart voor jou. Dan komt je verzekering voor een groot deel tussen in de kosten. Hoeveel dit dan kost, heb je zelf wat in de hand. Je kan bij zo’n verzekering immers zelf bepalen tot welk bedrag je wilt verzekeren. Wanneer je overlijdt, da wordt dit bedrag uitbetaald aan de begunstigden die in je verzekering vermeld staan. Hierbij kunnen alle kosten gedekt worden. Tenzij natuurlijk dat je nabestaanden extra’s willen toevoegen aan de dienst. Dan leggen zij de extra kosten hiervoor op.

 

Zelf ook uitvaartverzekering afsluiten of uitvaartverzekering vergelijken? 
Denk je er na dit alles ook aan om een uitvaartverzekering af te sluiten of een uitvaartverzekering vergelijken? Bekijk dit dan steeds goed op het internet en laat je steeds goed informeren door professionals. Aarzel nooit om je vragen te stellen aan de medewerkers. Zij weten namelijk veel vanuit ervaring en op deze manier voorkom je teleurstellingen en overbodige kosten op termijn.