Wie van natuurschoon en natuurpracht houdt, houdt bijna automatisch ook van de kleur groen. Groen is een rustgevende, relaxte kleur. Een kleur die je ontspannen maakt en een goed gevoel geeft. Houd je van fraaie groene kleuren, dan is een mooie groene kunstgrasmat in de tuin aanleggen wellicht iets voor jou. Kunstgras in de tuin heeft, naast de strakke en duurzame groene kleur van het gras, nog veel meer moois te bieden. Wat dat allemaal is, lees je in dit blog over de vele voordelen van kunstgrasmatten.

 

Geen risico op verkleuring
Kunstgras wordt met name gewaardeerd vanwege de ‘eeuwige’ groene kleur van dit grastype. Anders dan natuurlijk gras, blijft kunstgras het hele jaar door en ook na verloop van jaren gewoon lekker groen en fris. Lelijk bruin gras of storende kale plekken op het gazon behoren met kunstgras tot het verleden. Dit komt omdat kunstgrasmatten bestand zijn tegen uv-straling en daardoor jarenlang mooi van kleur blijven.

 

Ontwerp zonder titel - 2020-05-25T134605.995

 

Tuinonderhoud neemt aanzienlijk af
Kiezen voor kunstgras betekent het jezelf qua tuinonderhoud een stuk gemakkelijker maken. Grasmaaien hoeft namelijk niet meer. Ook van dat eeuwige sproeien van het gazon in de hete zomermaanden ben je af. En wat dacht je van verticuteren, onkruid weghalen of het bemesten van je tuin? Ook die bezigheden hoef je niet meer te doen als je een grasmat van kunstgras in de tuin of op een balkon legt of laat leggen. Hiermee spaar je niet alleen geld uit, maar minstens zo fijn is dat je jaarlijks veel extra tijd overhoudt. En die tijd kun je uiteraard beter gebruiken om relaxed in de tuin te zitten om van het mooie weer te genieten? Of niet soms?

 

Laat alles maar lekker op het kunstgras staan
Wat kunstgrasmatten verder zo fijn in het gebruik maakt, is de lange levensduur van het gras. Kunstgrasmatten gaat zonder al te veel problemen 20 tot wel 30 jaar mee. Omdat het materiaal goed bestand is tegen gewicht, kun je er het hele jaar spullen op zetten zonder dat er schade optreedt. Het tuinmeubilair, eventueel en zwembadje en/of speelgoedobjecten kun je gedurende zomer (en daarna) dus met een gerust hart op het kunstgras laten staan, zonder dat dit schade veroorzaakt.

 

Kinderen kunnen lekker op kunstgrasmatten spelen
Wat kunstgras ook aantrekkelijk maakt, is het gegeven dat kinderen heerlijk op dit gras kunnen spelen. Kunstgrassprieten voelen lekker zacht aan en zorgen niet voor schuurplekken. Aangenaam is daarbij dat je als ouders meteen van de lelijke groene grasplekken in kleding af bent. Want dat komt niet meer voor: kunstgrasmatten geven niet af. Dat scheelt jaarlijks, zeker als je jonge kinderen hebt, een hoop overbodig waswerk.

 

Kunstgras Apeldoorn 40 mm

 

Weg met die allergieën
Mensen die kampen met diverse soorten allergieën of hooikoorts, hebben ook baat bij namaakgras. De kans dat allergische reacties ontstaan, is met kunstgrasmatten aanzienlijk beperkter dan met echt gras.

 

Keuze genoeg aan soorten kunstgras
Ten slotte is kunstgras ideaal vanwege de vele keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Qua lengte van de sprieten, maar ook qua kleuren is er volop keuze! Doe er je voordeel mee en koop ook prachtige én praktische kunstgrasmatten voor jouw gazon!