Als je op zoek bent naar nieuwe lampen, dan valt het lang niet altijd mee om er eentje te vinden die bij jouw smaak en interieur past. Want waar vroeger lampen vooral een praktisch iets waren, zo stellen we heden ten dage heel andere eisen aan onze verlichting. De “cosmetische” kant van verlichting is immers minstens zo belangrijk als het feit dat deze moet voorzien in een functionele behoefte. Je hebt nogal wat keus en hoewel dit het kiezen misschien niet altijd even gemakkelijk maakt, stelt deze enorme keus je wel in staat om precies het exemplaar te vinden waar je naar op zoek bent. De online lampenwinkel kan zich dan ook verheugen in de warme belangstelling van veel mensen die hier hun droomlamp hopen te vinden. In een online lampenwinkel kun je terecht voor alles wat te maken heeft met verlichting. Van grote lampen tot het kleinste lampje dat er is en van dimmers tot spaarlampen. Maar welke soorten zijn er zoal? In dit artikel verteld lampen-verkoper.nl je graag iets meer de verschillende uitvoeringen die er vandaag de dag te koop zijn.

 

lampen

 

De wandlamp

We beginnen onze toelichting met de wandlamp. Dit is een uitvoering die je, zoals het woord al aangeeft, bevestigt aan de wand of muur. Je kunt kiezen uit verschillende modellen. Zo zijn er wandlampen waarbij de lichtbron naar boven gericht is, maar ook zijn er wandlampen waarbij de lichtbron naar beneden gericht is. Uiteraard zijn deze lampen ook te koop in een variant waarbij je zelf de richting van de lichtbron kunt bepalen. Ze zijn verder te koop in uitvoeringen met en zonder dimmer. Dit type verlichting kom je veel in woon -en slaapkamers tegen, maar ook zijn ze verkrijgbaar als buitenverlichting.

 

De staande lamp

Het tweede type verlichting dat we onderscheiden is de staande lamp. De staande lamp kom je veel tegen in woonkamers. Vaak staan ze in een hoek, omdat ze als nadeel hebben dat ze ruimte in beslag nemen. Een mooie en stijlvolle staande lamp is echter een sieraad voor het interieur en een ware eyecatcher. Ook dit type verlichting is verkrijgbaar met een lichtbron die omhoog, omlaag of zelf te richten is. Er zijn modellen op de markt die een aparte leeslamp hebben. Zo kun je de ruimte sfeervol verlichten, maar heb je toch voldoende “fel” licht om een boek of tijdschrift te lezen. Staande lampen zijn er niet alleen om een hele ruimte te verlichten. Een kleine staand lampje staat vaak heel stijlvol op een buffetkast of dressoir.

 

De hanglamp

De hanglamp kom je ook tegen onder de naam plafondlamp. De naam plafondlamp dekt de lading eigenlijk beter, want dit is verreweg de meest voorkomende plaats waar je deze verlichting tegenkomt. Ook wat betreft deze soort verlichting heb je een ruime keus. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een relatief eenvoudige plafonnière voor bijvoorbeeld de hal of het toilet, maar je kunt ook kiezen voor een stijlvolle kroonluchter voor bijvoorbeeld boven de eettafel in de keuken. Om zelf de juiste sfeer te bepalen raden we aan om te kiezen voor een hanglamp met dimmer. Zo kun je bijvoorbeeld stijlvol of romantisch dineren en de volgende dag met voldoende licht werken achter je laptop of tablet.

 

Welke lamp kies jij?

Nu je weet welke type lampen er zijn helpt dit je misschien bij het maken van een juiste keuze. Ga bij het uitzoeken van het juiste odel niet over één nacht ijs. Zorg dat je zeker bent van jouw keuze, want eenmaal opgehangen kun je niet snel meer terug. Koop jouw lampen online, want dan kun je in alle rust kijken, vergelijken en natuurlijk kiezen en betaal je niet teveel. Succes met het uitzoeken van jouw perfecte verlichting!