Als we denken aan december, dan denken we aan gezelligheid met familie en natuurlijk een heleboel cadeautjes. Vaak zijn het opa en oma die iedereen altijd het meest verwennen, dus is het misschien tijd om de rollen eens om te draaien. Maar waar worden opa en oma nu echt blij van? In dit artikel geven we je graag een aantal cadeautips om het iets makkelijker te maken. 

 

Samen iets ondernemen  

Iedereen weet dat opa’s en oma’s niet veel geven om luxe cadeaus als gadgets en sieraden, maar dat het echt gaat om het gebaar. Wat zeker in de smaak zal vallen, is iets beleven met de kinderen en kleinkinderen. Overnachten in een vakantiehuisje, naar het museum of een dagje naar het pretpark, opa en oma vinden het allemaal geweldig. Om het jezelf nog iets makkelijker te maken zou je bijvoorbeeld een dagje uit cadeaukaart kunnen geven. Zo kunnen opa en oma zelf bepalen wat jullie die dag gaan doen.

 

Spelletjes spelen of knutselen

Een van de leukste activiteiten om gezamenlijk te doen bij opa en oma is spelletjes spelen en knutselen. Wat vooral leuk is, zijn de ouderwetse spelletjes die je altijd speelde bij opa en oma. Schaken en dammen bijvoorbeeld, heb je vast en zeker geleerd bij opa en oma thuis. Ook met mens erger je niet en ganzenbord heb je gegarandeerd plezier. Van de knutselwerken die jij maakt worden opa en oma ook heel gelukkig, of het nu een A4’tje met wat strepen zijn of een heus kunstwerk waar uren tijd in heeft gezeten. Ga dus snel naar Pinterest voor wat inspiratie!

 

Een fotocadeau 

Iedereen heeft wel een foto van zichzelf hangen in het huis van opa en oma, ze zijn ten slotte dol op foto’s van hun familie. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie foto laten maken en deze cadeau doen in een gave fotolijst 40×50. Wat ook leuk is, is om een fotocadeau te geven met bijvoorbeeld een foto op een mok, muismat of klok. Ook een persoonlijke verjaardagskalender met verschillende foto’s is een originele optie. Opa en oma zullen in ieder geval heel blij worden van dit cadeau.

 

Rust voor na de drukte

Waar opa en oma waarschijnlijk echt behoefte aan hebben, is een beetje rust na al die drukke decemberdagen. En die rust gunnen wij ze natuurlijk zeker. Door een mooi boek of een boekenbon cadeau te doen kunnen opa en oma rustig en ongestoord wat tijd voor zichzelf nemen op de bank. Ik weet zeker dat opa en oma dit zeker zullen waarderen!