Er is eigenlijk bijna niets leuker dan met de auto op vakantie gaan. De vrijheid die het reizen met de auto geeft is daadwerkelijk onbeschrijfelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt, je hoeft geen bus of taxi te pakken en het mooiste van allemaal; niet haasten voor je vlucht! Of je nu gaat kamperen of in een hotel overnacht, een autovakantie is altijd een goed idee. Maar. Er is wel een grote maar. De lange autorit kan er wel eens voor zorgen dat je hier even geen zin meer in hebt. Daarom geven we in deze blog een aantal tips die een lange autorit een stuk comfortabeler maken! Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder. 

 

Digitaal vermaak 

Wanneer je een lange autorit maakt is het natuurlijk wel zo fijn om zo af en toe ook even jezelf te vermaken. Vooral wanneer je met de kids op vakantie gaat is dit een belangrijk puntje. De makkelijkste manier om je kinderen bezig te houden in de auto blijft toch wel de iPad, smartphone of andere spelletjes. Zorg daarom dat je dit soort apparaten meeneemt. Daarnaast is het ook super tof om onderweg een film te kijken. Uiteraard geldt dit niet voor de bestuurder! Ik heb laatst een mooie Ford Fiesta radio laten plaatsen in mijn auto, waarbij ik d.m.v. Carplay heel eenvoudig mijn favoriete films kan afspelen. Een echte aanrader! 

 

Autoverzekering 

Controleer je autoverzekering! Dit is ontzettend belangrijk wanneer je met de auto op reis gaat. Wat valt er wel en wat valt er niet onder de dekking? Denk hierbij aan pechhulp, ruitschade, het wegslepen van je auto etc. Het afsluiten van je autoverzekering is een prioriteit, maar ook als je die al hebt is het natuurlijk wel zo belangrijk om deze even te controleren. 

 

Grote beurt 

Ja. Het is vervelend, maar ontzettend belangrijk. Je reist met de auto, dus wees goed voorbereid. Laat de olie, de remmen en de verlichting eens goed controleren. Zit er nog genoeg profiel op de banden en gelden deze normen ook in het land van bestemming? Als je in de winter met de auto reist, controleer dan ook of er een winterbandenplicht geldt. In sommige landen is dit namelijk ook verplicht zonder dat er sneeuw ligt! 

 

Bereid je route goed voor 

Het mag vreemd lijken in een tijd van navigatiesystemen, maar kijk ook voor de zekerheid even een paar dagen van te voren op de computer en doe en grove planning van de route. Dan heb je er een gevoel bij hoe lang je gaat rijden, hoe de route loopt en ga zo maar door. Als er wegwerkzaamheden zijn, dan kun je je ook daar al op instellen. Je ziet dan ook of je rond die tijd files kunt verwachten of niet. Altijd goed om te weten, toch?