Heb je al eens gehoord van paracord? Paracord is een speciaal stukje koord. Wat kan er nu zo spannend zijn aan een koord hoor ik je denken. Welnu, paracord werd oorspronkelijk gebruikt door Amerikaanse parachutisten voor de parachutes. Na landing sneden zij deze koorden af en gebruikte deze voor survival doeleinden. Tegenwoordig wordt paracord echter voor totaal andere doeleinden hoofdzakelijk gebruikt. In dit artikel zullen we toelichten wat je nog meer met dit parachute touw kunt doen.

 

Sieraden maken goedkoop en eenvoudig

 

Je zou voor de gein eens YouTube moeten bezoeken en een zoekopdracht uitvoeren naar paracord. Je zult overstelpt worden met allerlei tutorials omtrent hoe je sieraden kunt maken met paracord. Halsbanden, armbandjes, je kunt het zo gek niet bedenken en er zijn tutorials voor te vinden. Zo krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je zo een sieraad zelf in elkaar kunt knutselen. Paracord het basismateriaal is spot goedkoop. Dit is te verkrijgen bij specialisten voor luttele bedragen. Ook andere benodigdheden zoals naalden zijn voordelig te verkrijgen bij webwinkels zoals 123paracord.nl.

 

Dieren accessoires

 

Naast sieraden voor mensen is het met paracord ook mogelijk om dieren accessoires te maken. Met name voor paarden en honden zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er heuse paarden halsters volledig vervaardigd uit paracord. En ook honden riemen en halsbanden kunnen gemaakt worden uit paracord. Bijten deze dieren dit koord dan niet kapot? Dat is de grap juist, paracord is oersterk. Van origine moest dit parachute touw dus sterk genoeg zijn om te dienen voor parachutisten, bron. Hoe sterk de kaak ook is van jouw hond, dit touw bijt hij niet door. Daarbij is paracord ook uitermate weer bestendig.

 

Tegenwoordig zijn er ook speciale anti teken en vlooien banden te verkrijgen voor honden en katten. Deze helpen op natuurlijke wijze om deze nare beestjes te bestrijden.

Image preview