Als je een ruimere zolder wilt hebben, dan plaats je een dakkapel, alleen is een dakkapel niet bepaald een kleine investering. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je koopt en nog belangrijker, dat je niet te veel betaalt. In de komende alinea’s wordt als eerste de verschillen tussen kunststof en polyester kapellen uitgelegd, daarna worden de kosten van dakkapellen behandeld en als laatste wordt kort aandacht besteed aan prefab en traditionele dakkapellen.

 

Kunststof of polyester?
Je hebt twee groepen dakkapellen, namelijk een groep die wordt gemaakt van hout en bekleed met hout of kunststof en een groep die wordt gemaakt van kunststof en ook bekleed met kunststof. De eerste groep kapellen noem je houten of kunststof dakkapellen, dat ligt aan de buitenafwerking en het kozijn. Uiteraard is een dakkapel met een houten constructie, maar afgewerkt met kunststof en voorzien van een kunststof kozijn, een kunststof dakkapel. Kapellen met een kunststof of beter gezegd polyester constructie heten polyester dakkapellen.
Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van dit verschil, aangezien het nog wel eens voorkomt dat mensen een polyester dakkapel laten plaatsen in plaats van een kunststof dakkapel. De eerste uitvoering is echter twintig procent duurder, dan de tweede uitvoering.

 

Prijzen
De prijsverschillen tussen dakkapel specialisten kunnen aanzienlijk zijn. Natuurlijk wil je niet te veel betalen, maar te weinig betalen voor een dakkapel brengt ook risico’s met zich mee.
Je hebt twee soorten specialisten, namelijk specialisten met een fabriek, meerde personeelsleden en dus relatief hoge overheadkosten en je hebt specialisten die werken vanuit huis en samenwerken met één of twee personen, dus lage overheadkosten. Bij de tweede groep betaal je in de meeste gevallen een stuk minder, dat is niet erg als de servicegraad in orde is en de dakkapel specialist blijft voortbestaan, maar de praktijk leert dat je hier niet van kan uitgaan. Daarom kan het geen kwaad iets meer te betalen, zonder dat de hoofdprijs wordt betaald.
Een kwalitatief goede kunststof dakkapel kost in de huidige markt 1.300 euro per strekkende meter. Als je voor een dakkapel van 4 meter breed 4.000 euro moet betalen, dan moet je twijfels hebben, datzelfde geldt voor een prijs van 7.000 euro. Normaal gesproken bedragen de dakkapel kosten ongeveer 5.200 euro.

 

Prefab of traditioneel?
Veel mensen stellen voordat ze een dakkapel kopen de volgende vraag: moet ik kiezen voor een prefab of traditionele dakkapel? Het antwoord is niet zo moeilijk. Het maakt niet uit hoe de dakkapel wordt geplaatst, want kwalitatief zijn beide methoden evengoed, het prijsverschil is minimaal en bij beide methoden wordt de kapel binnen 1 dag geplaatst.