Oefenen voor jouw auto theorie is onwijs belangrijk. Een aantal jaar geleden heeft het CBR de eisen voor het slagen voor het theorie examen flink verhoogd. Toen is ook de gevarenherkenning erbij gekomen en dat is het onderdeel waar veel mensen moeite mee hebben. Hier krijg jij een situatie te zien en dan heb jij de keuze of je gaat remmen, het gas los laat of helemaal niets doet. Sommige situaties spreken voor zich, maar in andere gevallen kan het moeilijk zijn om te kiezen wat de juiste is.

 

Van fouten leer je

De uitdrukking dat je van fouten leert komt in dit geval heel goed van pas. Het is namelijk zo dat vaak bij het online auto theorie oefenen jij ook nog uitleg krijgt over het antwoord dat gegeven moet worden. Daardoor krijg jij steeds beter het gevoel waar je op moet letten en dat zal uiteindelijk een groot voordeel opleveren bij het maken van jouw examen. Mocht jij al aan het lessen zijn, dan is het slim om ook al vragen te stellen over de theorie aan jouw instructeur. Hij kan je namelijk ook alles uitleggen over theoretische kwesties die je tijdens het online oefenen bent tegengekomen.

 

Zorg voor een rustige omgeving

Tijdens het maken van de online oefeningen is het handig om de situatie bij het CBR na te bootsen. Richt je dus voor een bepaalde tijd volledig op het oefenen en ga niet tussendoor andere dingen doen. Ook hulp van anderen is handig om te vermijden, want op die manier weet jij precies aan welke onderdelen jij nog iets meer aandacht moet besteden. Ook net voordat jij de ruimte bij het CBR ingaat, is het slim om even tot rust te komen. Zenuwen zijn menselijk, maar teveel is ook niet goed. Herinner altijd dat jij je goed hebt voorbereid en dat er eigenlijk niets mis kan gaan. Succes met jouw voorbereidingen!