Ontdek de mogelijkheden van prefab woningen

Uw leven speelt zich voor een groot deel af in uw woning. Het is dus vanzelfsprekend dat deze woning aan al uw wensen en eisen moet voldoen. Een prefab woning kan op maat worden gemaakt en zit u dus als gegoten. Met voorgeproduceerde onderdelen lijkt het op lego: eindeloze mogelijkheden voor constructies die slim, maar snel in elkaar gezet kunnen worden. Prefab elementen werden nog niet lang geleden alleen van hout gemaakt, maar tegenwoordig zijn er ook betonnen elementen voor te produceren.

 

Voordelen van een prefab woning

Prefab woningen worden gebouwd met onderdelen die van tevoren geproduceerd zijn (pre-fabricated). Dat heeft duidelijke voordelen:

• Alle elementen van het huis worden al in de fabriek op maat gemaakt
(tijdsbesparing)

• Slecht weer is niet van invloed op de bouwplanning

• Overzichtelijk bouwproces

• Op de bouwplaats is het huis snel op te bouwen.

 

Traject

Wilt u een prefab woning laten bouwen, dan moet u eerst een bouwkavel kopen waarop uw huis gebouwd kan worden. Als u een bouwkavel op het oog heeft, de mogelijkheden voor bouwen op dit stuk grond bent nagegaan en tot aankoop bent overgegaan, is het tijd voor het ontwerp. Een architect maakt schetsen van uw droomhuis op basis van al bestaande ontwerpen. Hierin kunnen nog details worden aangebracht, zodat uw woning bij uw smaak en stijl past.

 

De bouwfase breekt aan wanneer al het papierwerk geregeld is: hieronder vallen de financiering, het contract met de aannemer en de bouwvergunning. De afzonderlijke delen van uw woning worden besteld en kunnen op de bouwlocatie gemakkelijk in elkaar worden gepast. Uw woning krijgt met prefab materialen al in een paar weken vorm.

 

Tijdens de oplevering wordt u rondgeleid in uw nieuwe woning. Het is belangrijk dat u uw woning bij deze rondleiding goed controleert op gebreken. De aannemer kan die dan nog herstellen voor de juridische overdracht plaatsvindt. Na de juridische overdracht, is de woning officieel van u. U bent nu verantwoordelijk voor gebreken, dus zorg dat al uw verzekeringen op orde zijn!

 

Veel woonplezier!

 

 

Meer informatie: Prefab woningen