Het is al een tijd zo, parkeren buiten Schiphol is goedkoper dan Schiphol zelf. Dat zou je niet denken met de duizenden parkeerplekken die Schiphol zelf ook aanbiedt. Er zijn de afgelopen jaren vele concurrenten van Schiphol bij gekomen, die vele malen goedkopere tarieven hanteren dan de grote luchthaven Schiphol. Schiphol heeft eerder aangegeven hier wat tegen doen, maar tot op heden is er nog niks gebeurd.

 

Parkeren Schiphol zou voordelig moeten zijn voor consumenten, gezien hier veel aan verdiend kan worden door Schiphol. Zou het dan toch een bewuste keus zijn van Schiphol om de prijs hoog te hogen, ook als de parkeerplaatsen leeg blijven. Wie weet. Op dit moment staat alleen één ding vast, dat steeds meer en meer reizigers kiezen voor een parkeeraanbieder.

 

Gemeente Amsterdam

De gemeente van Amsterdam heeft is eerder onderzoek gedaan naar de verschillende parkeerplaatsen in- en rondom luchthaven Schiphol en geconstateerd dat er verschillende ‘’illegalle’’ parkeerplaatsen waren. Welke nu zijn aangepakt, waardoor er gelukkig alleen nog betrouwbare aanbieders staan.

 

Parkeren in de toekomst

Zou parkeren dan in de toekomst voordeliger worden bij Schiphol? Consumenten hopen van wel. De grote toename van concurrentie maken dat er steeds meer lege plekken zijn bij Schiphol zelf wat slecht is voor de grote luchthaven.