De quiz De Slimste Mens is in Nederland populair; zowel het tv-programma als de app. Hoewel het programma al bijna een aantal maanden niet meer op de buis is geweest, zijn er nog altijd vele duizenden Nederlanders die deze quiz spelen. Je kunt de quiz spelen als je een smartphone hebt en zo kun je tegen duizenden anderen spelen. Overigens komt de quiz in de zomer van 2015 weer op de buis.

 

De Slimste Mens is leuk als tijdverdrijf, maar ook leuk als je iets wilt doen aan je algemene kennis. Bij vragen kommen allerlei interessante feitjes voorbij. Sommige vragen komen vaker dan één keer voorbij, zodat je bepaalde feiten ook gaat opslaan. Voor velen is het zelfs een verslavende quiz, want het blijft leuk om tegen vrienden, familie, kennissen of wildvreemden te spelen. Daarnaast zijn er soms prijzen te winnen zoals een T-shirt. Voor velen gaat het om prestige, want om in de prijzen te vallen moet je een steengoede speler zijn.

 

Soms weet je een antwoord niet. Dat hoeft geen probleem te zijn, want online zijn er websites te vinden waar je het antwoord kunt vinden. Sommigen zien dit als valspelen, maar het kan je wel helpen om een potje De Slimste Mens te winnen. Op de website slimstmenseantwoorden.nl kun je antwoorden vinden. Het opzoeken van de antwoorden is ook geen valspelen, want er zijn spelregels die aangeven dat je de antwoorden niet mag opzoeken. Op deze manier is het dus een stuk eenvoudiger om te winnen, maar je moet wel snel zijn met het opzoeken van de antwoorden. Want te lang zoeken kost je seconden.