Weinig mensen weten maar dat je eerst een proefabonnement op een tijdschrift of krant kunt nemen voor dat je er een vast abonnement op neemt. Met een proefabonnement ben jij stukken voordeliger uit en zit je bovendien nog nergens aan vast.

 

Waarom een proefabonnement?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om een proefabonnement te nemen in plaats van een normaal abonnement. Bij een abonnement op proef zit jij nergens aan vast, bij een normaal abonnement betaal je minstens voor een jaar. Het kan zijn dat jij een tijdschrift eerst wilt leren kennen om te beslissen of je het wel voor een langere tijd lezen wilt. Hiervoor is het proefabonnement dus de aangewezen oplossing. Ook krijg je bij het afsluiten van een proefabonnement vaak de mogelijkheid om een leuk welkom cadeau te kiezen, dit kan een dvd pakket zijn, maar ook een groter cadeau zoals een tablet.

 

Een proefabonnement op de krant

Het is algemeen bekend dat kranten vanuit een bepaald standpunt of visie schrijven. Natuurlijk wil jij een krant lezen die aan sluit bij die visie. Door een proefabonnement Volkskrant te nemen kun jij er achter komen of de Volkskrant wat voor jou is, bevalt hij niet naar de proef periode? Dan zit je nergens aan vast en kun je gerust een proefabonnement op een andere krant nemen. Het is alleen niet mogelijk om twee keer een proefabonnement op de zelfde krant te nemen.

 

Een proefabonnement op een tijdschrift

Niet alleen bij kranten is het mogelijk om een abonnement op proef te nemen. De tijdschriften uitgevers zijn er ook achter gekomen dat de mogelijkheid om een proefabonnement af te sluiten geliefd is. Als jij dus wilt kijken of je kinderen het leuk vinden om de Donald Duck te lezen, dan kun je een abonnement op proef van de Donald Duck nemen. Bevalt het? Dan pas neem je een vast abonnement.