Rotterdam, de op één na grootste stad van ons land. De stad staat bekend om de Euromast, De kuip en natuurlijk niet te vergeten: de haven. Rotterdam is niet de meest toeristische stad van ons land, eigenlijk best raar als je kijkt naar de prachtige architectuur in Rotterdam. Door de hele stad zie je een bijzondere afwisseling van oude, karakteristieke gebouwen en nieuwe, moderne architectuur. In Rotterdam vind je een aantal erg bijzondere gebouwen, waar je hier meer over leest.

 

De Rotterdam

De Rotterdam is een van de statige gebouwen in de skyline van Rotterdam. Dit gebouw lijkt een beetje op een abstract kunstproject, maar sluit perfect aan op de Rotterdamse mindset. Het gebouw wordt door de Rotterdammers zelf omschrijven als groot, lomp en mooi van lelijkheid. Het gebouw straalt uit alsof het naar je roept “Het kan me niet schelen wat je van mij denkt, maar ik ben hier en ik ga niet weg!” en dit is precies de taal van een Rotterdammer.

 

Het Witte Huis

Wanneer we het hebben over bijzondere gebouwen in Rotterdam kan het witte huis absoluut niet worden vergeten. Eind 19e eeuw was dit gebouw de eerste “wolkenkrabber” van Rotterdam en zelfs het hoogste kantoorgebouw van Europa! Dit fantastische gebouw vind je in aan de oude haven vlakbij de Maas.

 

The Millenium Tower

The Millenium Tower is één van de eerste wolkenkrabbers die je ziet wanneer je het centraal station uitloopt. Het gebouw wordt gekenmerkt door de mix van moderne en klassieke elementen. Het gebouw is maar liefst 149 meter hoog, heeft 37 verdiepingen en 12 liften. Naast dat het Marriot hotel in het gebouw is gevestigd is de meeste ruimte voor kantoren.

Wonen in Rotterdam

Wonen in een stad met zulke fantastische architectuur, wie wil dat nou niet? Het is niet altijd makkelijk om een appartement huren in Rotterdam. Op de woningmarkt is momenteel namelijk veel concurrentie. Om te zorgen dat jij kan huren in Rotterdam is het verstandig om je goed in te lezen in de markt en verschillende mogelijkheden bekijkt.