Soms ben je je huidige (administratieve) baan even helemaal beu en wil je wat anders.  De functie van office manager kan een optie zijn, wanneer je je energie en potentieel niet goed kwijt kunt in je huidige functie. Als je de basis van de administratieve organisatie al beheerst, kun je je organisatorische talenten ontplooien door als office manager aan de slag te gaan. Diverse opleidingen tot office manager ondersteunen je bij het opdoen van relevantie kennis en het ontwikkelen van specifieke vaardigheden voor office management.

 

Wat doet een office manager?
Als je het letterlijk zou vertalen (kantoor regelaar), lijkt het helemaal niet zo’n bijzondere functie. Maar een office manager is een echte aanpakker en doorzetter. Vroeger had je vooral de taak de voorraad printerpapier in de gaten te houden om vervolgens tijdig de bestelling de deur uit te doen. Maar de tijd – en de techniek – heeft niet stil gestaan. Zo heeft de ontwikkeling van technologische middelen ervoor gezorgd dat je als office manager lang niet altijd alle medewerkers tegelijk op kantoor hebt, met alle gevolgen voor de faciliteiten die jij regelt van dien.

 

Ontwikkelingen die van invloed zijn
Denk alleen al eens aan de e-mails die we tegenwoordig in de trein via de werktelefoon beantwoorden. Of hoe zit het met de flexwerkplekken die elke dag door een ander bezet kunnen worden? Dat heeft weer gevolgen voor de opslag van persoonlijke items en het archief dat benaderbaar moet zijn voor de afdeling. Telefoons, laptops, thuiswerkplekken, digitalisering en kostenbesparingen, het heeft allemaal zo zijn gevolgen gehad voor de office manager. In de basis blijft het plannen, organiseren en beheren van een aantal ondersteunende administratieve taken echter hetzelfde. En hoewel geen dag hetzelfde is, haal je voldoening uit het oplossen van de problemen die zich voordoen en ben je ook tevreden als een werkdag loopt zoals je had gepland.