Beheersen van de Spaanse taal is een must

Ga je voor je werk, stage of vrije tijd een langere periode naar Spanje? Dan is het beheersen van de Spaanse taal een absolute must. Tenminste, als je het maximale uit de trip wilt halen!

 

Wereldtaal

Spaans is de tweede wereldtaal. Wereldwijd spreken 466 miljoen mensen de Spaanse taal. 406 miljoen hiervan spreken Spaans als eerste taal. Dit is vrij bijzonder, want ‘slechts’ 335 miljoen mensen spreken Engels als eerste taal. Doordat Spaans gezien wordt als tweede wereldtaal weigeren Spanjaarden vaak om Engels te spreken. Het is algemeen bekent dat de meeste Spanjaarden matig Engels spreken. Ben jij dus van plan veelvoudig in contact te komen met de Spaanse bevolking, zal jij je dus aan moeten pas. Zorg dat je de Spaanse taal voldoende beheerst, zodat er een vloeiend gesprek gevoerd kan worden. Maar hoe en waar leer ik de Spaanse taal?

 

De Spaanse taal beheersen

De Spaanse taal lijkt niet eens op het Nederlands, dus hoe kan ik dat nou in een kort tijdsbestek leren? De makkelijkste manier is het volgen van een Spaanse cursus.Een Spaanse cursus volg je bij Study-Globe.
Het is ook mogelijk om jezelf Spaans aan te leren, maar het zal zeer waarschijnlijk meer tijd kosten. Wanneer je hiervoor kiest is het verstandig om dagelijks Spaanse tv te kijken. Begin met ondertiteling, maar stap hier snel vanaf. Het continu horen van de Spaanse taal, bevordert het trainingsproces. Tijdens het volgen van Spaanse programma’s, is het verstandig ook dagelijks grammatica oefeningen uit te voeren.
Ook werkt het lezen van Spaanse boeken goed. Begin wel met ‘kinder’ boeken. Bouw de moeilijkheidsgraad op naar mate jij de taal beter gaat beheersen.

 

De snelste en efficiëntste manier is toch het volgen van een Spaanse cursus. Wanneer je op korte termijn al weg moet, zal dit zeker de verstandigste keuze zijn.
Meer informatie vind je hier: http://www.study-globe.com/nl/taalreizen/taalcursus-spaans/