Word jij ook weleens wakker met wallen onder je ogen waar je op kunt lopen? Dan kunnen wij elkaar de hand schudden, of in de huidige situatie van de corona crisis, een elleboogje tikken!

Huis, tuin en keuken tips

Huis, tuin en keuken tips

 

 

Er zijn een paar eenvoudige beauty tips die goed helpen tegen deze echte vrouwendingen.

Wist jij bijvoorbeeld dat gebruikte theezakjes uitstekend tegen wallen werken? En dan bij voorkeur kamillethee. Leg ze eerst in de koelkast. Als ze genoeg gekoeld zijn, leg ze dan minimaal tien minuten onder je ogen. Door de kou op je ogen, vloeit het vocht in je wallen weer af en zie je er na een minuut of tien weer een stuk florissanter uit.

Dit helpt ook goed

 

Als je het niet zo op kamillethee hebt, dan kun je het ook eens met komkommerschijfjes proberen. IJsblokjes en een koude lepel hebben eveneens hetzelfde effect. Allemaal huistuin en keuken middeltjes waarvan je altijd wel wat in huis hebt. Waarvan je ook altijd genoeg in huis hebt, is water. Dus voldoende water drinken, want dat zorgt ervoor dat vocht soepel af wordt gevoerd. En daarmee dus ook het vocht onder je ogen.

Toch liever iets anders?

 

Zijn deze methoden niet zo aan jou besteed en probeer je liever iets anders uit? Dan heb ik nog wat andere beauty tips voor deze echte vrouwendingen. Bij de drogist kun je terecht voor bijvoorbeeld korenbloem. Dit heeft een kalmerende werking op de ogen en werkt goed bij wallen. Er zijn zelfs oogmaskers verkrijgbaar met korenbloem. Doe er je voordeel mee! Je zou ook nog rozenwater kunnen proberen. Dit middeltje heeft een heilzame werking voor je huid. Dompel een wattenschijfje onder in de rozenwater en dep zachtjes je ogen. Laat daarna het doordrenkte wattenschijfje minimaal tien minuten op je ogen weken en spoel het daarna goed na met water.

Ook cafeïne heeft een positief effect op je wallen. Niet door het te drinken, hoewel dat je natuurlijk wel een oppepper kan geven! Bij de drogist zijn er speciale cafeïnerollers verkrijgbaar, maar het is net zo effectief om twee gebruikte coffeepads op je ogen te leggen.

 

En at last but not least: zorg voor een goede nachtrust! Met deze tips moet het wel goedkomen met die wallen!