We zijn er inmiddels zo aan gewend geraakt dat we te allen tijde gebruik kunnen maken van wifi, dat het enorm frustrerend is als die wifi thuis niet goed werkt. Heel veel huishoudens hebben daar echter wel last van. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je wifi te verbeteren. In dit artikel geven we je daarvoor een aantal tips.

 

Plaats je router op een optimale plek

Begin bij het begin en zet je router dus ook op de meest optimale plek in huis. Waar is dat? Er zijn een paar criteria waar die locatie aan moet voldoen. Zo is een centrale locatie belangrijk, hoe verder je van de router af zit, hoe zwakker het wifi signaal zal zijn. Door je router zo centraal mogelijk te zetten, heeft het hele huis evenveel bereik.

 

Verder is het handig om de router zo hoog en vrij mogelijk te plaatsen. Zet hem bijvoorbeeld op een kast. Zo hebben de radiostralen mogelijk minder obstakels en blijft de verbinding dus sterker. Als je router verschillende antennes heeft die je kunt richten, kun je deze antennes in verschillende richtingen verspreiden. Je vergroot zo het bereik

 

Gebruik geen wifi verstoorders

Van een aantal apparaten is bekend dat deze het wifi-signaal kunnen vertragen. Zo kun je babyfoons, alarmsystemen en weerstations beter meer dan 30 centimeter van de router af plaatsen. Doe je dit niet, dan kan het signaal verstoord worden.

 

Installeer een versterker

Een versterker, ofwel access point, werkt samen met jouw router om het bereik van de wifi te vergroten. Hier moet je een kabel voor trekken, maar dan heb je wel een veel beter bereik door je hele huis. Je zet het access point op een locatie waar je geen of slecht gebruik hebt, waardoor het bereik van je router ook in die gebieden komt.

 

Gebruik geen wifi-range extender, deze worden vaak gebruikt voor het versterken en verspreiden van het wifi-signaal in huis, maar deze werken eigenlijk heel erg slecht. De range extender wordt altijd op een plek in huis geplaatst waar de wifi nog goed is, omdat deze de wifi anders niet kan versterken. Omdat de wifi daar echter nog goed is, merk je eigenlijk geen verschil.

 

Schakel een bedrijf in

Heb je bovenstaande tips geprobeerd, maar is je wifi nog steeds niet wat het moet zijn? Dan zijn er gelukkig een hele hoop professionals die je kunnen helpen met het verbeteren van de wifi in je huis. Zo zijn er verschillende ICT bedrijven nabij Etten-Leur, zoals NL-XS.