Als het op interieurontwerp aankomt, denken de meeste mensen dat het gigantisch moeilijk is om een unieke stijl te creëren. Velen kopiëren daarom van de stijl van iemand anders of laten zich voorlichten in de winkel. Er zijn echter een paar eenvoudige regels die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jouw woninginrichting uniek is en je eigen persoonlijkheid weerspiegelt. In deze blogs hoor je ze.

 

 

Begin met een lege ruimte

 

Wees niet bang om vanaf nul te beginnen – dit is de beste manier om met ideeën te komen die echt uniek zijn.  Wanneer je ontwerpt met een basis die reeds aanwezig is, is het lastiger om tot unieke ideeën te komen. Zelfs wanneer er reeds een basis is, kun je je ogen sluiten en deze volledig weg denken. Wat zijn jouw ideeën? Waarbij voel je je goed? Dit begint bij kleuren en ruimtes en eindigd bij decoratie tot in het detail.

 

 

Kleuren

 

Wees creatief met kleur. Gebruik felle kleuren en ongebruikelijke combinaties om een geheel eigen look te creëren. Denk buiten het kader. Probeer onverwachte materialen of voorwerpen te gebruiken in je inrichting. Natuurlijk is daarbij wel belangrijk om rekening te blijven houden met je gemoedstoestand. Je moet je er immers prettig kunnen voelen.

 

 

Meng oud en nieuw

 

Integreer zowel vintage en moderne stukken om een tijdloze look te creëren. Los van het feit dat het voor een uniek geheel zorgt, is het ook nog eens goed voor het milieu om vintage spullen toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwetse kast van je oma die je helemaal opknapt in combinatie met een nieuwe bank. Er is niets mis mee om op deze manier geld en milieu te besparen.

 

 

Wees jezelf

 

De beste manier om een originele inrichting te krijgen is gewoon jezelf te zijn – gebruik je eigen interesses en persoonlijkheid als inspiratie.

Wanneer jij bijvoorbeeld graag in de tuin zit, denk er dan bijvoorbeeld aan om Steigerplanken meubels maken. Een snelle en gemakkelijke manier om wat persoonlijkheid aan je inrichting toe te voegen is door je eigen meubels of accessoires te maken.

 

 

Inspiratie

 

natuurlijk is er alsnog niets mis mee om wat inspiratie te zoeken. Het is daarbij alleen belangrijk om niet één op één te kopiëren. Tevens is het wenselijk om niet bij standaard woonwinkel te kopen. Deze spullen komen immers in veel huishoudens voor.

Wanneer je meerdere bronnen bij elkaar zoekt en dit bij elkaar plak op een moodboard, kun je zodoende alsnog je eigen unieke geheel creëren.